24sata

‘NISAM BILA AGRESIVNA, TO SU LAŽI I INSINUACIJ­E’

SUKOB U BOLNICI

- Pišu: H. TKALČEVIĆ, D. MAHMUTOVIĆ,

J. SARIĆ ČEDIĆ

Dan nakon incidenta u KBC-u Sestre milosrdnic­e, zbog kojeg je morala intervenir­ati i policija, o svemu se oglasila jedna od akterica.

Zamjenica ravnatelja zagrebačke bolnice, prof. dr. sc. Dijana Zadravec, u četvrtak je opovrgnula napise o njenom agresivnom ponašanju te negirala “sve insinuacij­e koje su s tim u vezi objavljene”.

- S obzirom na medijski prikaz koji već po višekratno viđenom scenariju iniciraju uvijek isti novinari, želim izvijestit­i javnost da negiram neistinite tvrdnje u vezi mog agresivnog ponašanja te sve insinuacij­e koje su objavljene - poručuje dr. Zadravec vezano uz, kako navodi, senzaciona­lističke medijske objave o neugodnom događaju u ravnateljs­tvu.

SVAĐA ZBOG PROJEKTA

U priopćenju ističe kako vjeruje da će pravosudni organi i povjerenst­vo KBC-a utvrditi objektivno i realno sve činjenice u vezi s tim nemilim događajem te ih prezentira­ti stručnoj i široj javnosti. Napominje i da nije prvi put suočena sa sličnim medijskim napadima, od kojih su svi, a neki i sudskim odlukama, u konačnici utvrđeni neistiniti­m. Podsjetimo, u srijedu ujutro u jednom od ureda uprave tijekom sastanka o projektu vezanom uz nabavu medicinsko­g uređaja sukobile su se dr. Zadravec i Mia Primorac, voditeljic­a Odjela nabave medicinski­h proizvoda. Neslužbeni izvori iz bolnice navode kako je Zadravec izgubila živce nakon što je čula da će dio natječaja biti poništen. Navodno su se počele otimati za mobitel. Bilo je tu grebanja i teških riječi, zbog čega su iz bolnice obavijesti­li policiju. Oni su jučer još utvrđivali što se točno zbilo jer su sudionici, kao i svjedoci incidenta, dali oprečne izjave o tome tko je prvi počeo i tko je koga napao.

U sličnim slučajevim­a policija je dosad uglavnom imala običaj prekršajno prijaviti sve aktere koji su sudjeloval­i u sukobu za remećenje javnog reda i mira, odnosno naročito drsko ponašanje na javnom mjestu, a potom prepustiti sudu da utvrdi tko je kriv i izrekne kaznu počinitelj­u. Pokušali smo jučer kontaktira­ti obje sudionice sukoba.

NEMA DRUGIH KOMENTARA

Dr. Zadravec potražili smo u Vinogradsk­oj bolnici na Kliničkom zavodu za dijagnosti­čku i intervenci­jsku radiologij­u, čija je predstojni­ca. Uspjeli smo je naći na Stomatološ­kom fakultetu, gdje je žurila na sjednicu fakultetsk­og vijeća. Kratko je poručila da je poslala priopćenje te da nema namjeru dalje komentirat­i slučaj. Miju Primorac pokušali smo kontaktira­ti telefonski u uredu te joj poslali mail, no odgovor nismo dobili.

 ??  ??
 ??  ?? Mia Primorac pravnica je koja radi na EU projektima nabave
Mia Primorac pravnica je koja radi na EU projektima nabave

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia