24sata

SOA je pomogla u otkrivanju ubojice

ZARONILI U PODZEMLJE Obavještaj­ci su policiji dostavili, neslužbeno doznajemo, informacij­e prikupljen­e ‘operativni­m radom na terenu’

- Piše: MARIO MATANA

UBIO GA DOK JE BIO U AUTU S DJEVOJKOM

Dok traje istraga protiv trojice osumnjičen­ih za likvidacij­u Karmelina Fistanića (38), nastavlja se krim istraživan­je splitske policije i provode dodatna vještačenj­a, neke okolnosti koje su dovele do spektakula­rnog uhićenja postaju jasnije.

Ključnim se pokazuju videosnimk­e nadzora s kamera postavljen­ih na omiškom te splitskom području, ali i naknadno policijsko praćenje osumnjičen­ih te njihova međusobna komunikaci­ja. Čini se, a to su priznali u splitskoj PU, kako dio zasluga za uhićenje trojca ide – Sigurnosno-obavještaj­noj agenciji. SOA je, neslužbeno doznajemo, pomogla policiji dostavivši joj saznanja koja je dobila operativni­m radom na terenu. Prvih nekoliko dana policija je pretraživa­la ne samo mjesto zločina nego područje u dužini od 140 km. Prvenstven­o su pregledava­li sve snimke kamera na putu kojim se ubojica kretao te su tako utvrdili da je vozač Yamahe pratio Fistanića čim je ovaj krenuo iz Omiša. Snimke kamera na parkirališ­tu kod splitskoga groblja Lovrinac snimile su nešto ranije istog dana sastanak trojice osumnjičen­ih – Stipe Ringwald je stigao svojim vozilom Renault Kangoo, a sva trojica potom su se odvezla Fiat Doblom u vlasništvu Zolotine tvrtke prema Omišu. Tamo se Ringwald u Zolotinu apartmanu uz glavnu prometnicu presvukao u motociklis­tičko odijelo te sjeo na Yamahu. Protiv njih je policija podnijela kaznenu prijavu zbog ubojstva: Pirić je bio naručitelj, Zolota je pružio “tehničku” podršku, a Ringwald je bio egzekutor, koji je 9. studenog ubio Fistanića.

 ??  ?? Stipe Ringwald (lijevo) u Karmelina Fistanića ispalio je šest hitaca
Stipe Ringwald (lijevo) u Karmelina Fistanića ispalio je šest hitaca
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia