24sata

Jači od bolesti, loma prsta i ozljede oka!

TOKIO, EVO ME!

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

NAJBROJNIJ­I Sve je počelo krajem prošle godine, kad je tri mjeseca pauzirao zbog mononukleo­ze, te je propustio i zadnji i finalni Grand Prix sezone, čime je ostao bez jako puno bodova važnih u utrci za OI.

Tek što se Toni Kanaet (24) vratio, zadesila ga je nova nevolja: na treningu mu je pukla dioptrijsk­a leća i ozlijedila oko, zbog čega dva tjedna nije mogao uopće trenirati, pa se i nakon te nevolje morao vraćati u formu. I kao finale svega, na Europskom prvenstvu prošli mjesec slomio je prst ruke i na sljedeća četiri turnira (Zagreb, Pariz, Tel Aviv i EP za olimpijske kategorije u Dublinu) borio se s bandažiran­im prstom.

- Skrivao sam ozljedu kako ne bih pretrpio još veću štetu. Nakon svih tih nesreća sportska je pravda napokon prevagnula i na njegovu stranu. Pomogao mu je Rus Kramcov, koji je u finalu Grand Prixa u Kini pobijedio Korejca Namgoonga i uskratio mu odlazak na OI te zadržao Tonija na poziciji koja vodi u Tokio. Kanaet je na kraju u kategoriji do 80 kg izborio plasman na OI s 3,83 boda više od Uzbekistan­ca Nikite Rafaloviča. Zanimljivo, kad se Ana Zaninović plasirala na OI, prošla je za 0,7 bodova ispred Nikite Glasnović.

U Kanaetovoj kategoriji u svijetu se natječu 2074 borca, najbrojnij­a je, ali i jedina u kojoj se na OI u Tokiju nisu plasirali ni borac iz domovine taekwondoa, Južne Koreje, ni iz Kine.

Toni je prvi muški borac koji će predstavlj­ati Hrvatsku na OI-ju. Sada, dakako, želi biti i prvi medaljaš. Samo da ga posluži zdravlje...

www.niktitanik.com

 ??  ?? Toni Kanaet bori se u kategoriji do 80 kg, gdje su 2074 borca
Toni Kanaet bori se u kategoriji do 80 kg, gdje su 2074 borca

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia