24sata

PEDOFILU POMAŽ HAKER IZ NJEMAČ Srbija: Čak 520 policajaca i stotinjak lovaca traži monstruma otmičara male Monike

- Piše: MARIN ZDELAR

Srbija i dalje sa strepnjom prati potragu za Monikom Karimanovi­ć, djevojčico­m iz Suvog Dola kraj Niša, koja je nestala na putu do škole u Brzom Brodu.

Policija sumnja da ju je oteo Ninoslav Jovanović, višestruko osuđivani pedofil i silovatelj. Unatoč opsežnoj potrazi, policija nažalost još “tapka u mraku”, ali više ništa ne prepušta slučaju - djevojčicu tako trenutačno 24 sata na dan traži 520 policajaca koji imaju pomoć još stotinjak lovaca i članova izviđačkih odreda, a pridružili su im se i brojni građani. Policiji su na raspolagan­ju najsuvreme­nije kamere, ali i dron te policijski helikopter. Vladimir Rebić, ravnatelj srbijanske policije, rekao je da prate svaki trag, ali da je Jovanović imao devet sati prednosti. Policija je, kaže Rebić, dosad pretražila 50 sela i zaseoka, a probleme bi im u nekoliko sljedećih dana mogli uzrokovati vremenski uvjeti. U Srbiji se, naime, očekuju loše vrijeme, pa i snijeg. - Vremenski uvjeti neće utjecati na nas, ali se nadam da hoće na Jovanovića. Imamo termovizij­ske kamere i kamere koje prepoznaju na osnovu topline. Nijedan detalj se ne prepušta slučaju - kaže ravnatelj Rebić. Policija sve temeljito provjerava i na društvenim mrežama. Na svaki mogući trag policija odmah reagira. - Imali smo slučaj da je netko u Njemačkoj pokušavao pristupiti njegovu profilu. Nijemci su to provjerava­li i odmah su nam javili. Riječ je o čovjeku koji mu je pokušavao ugasiti profil - otkrio je Rebić.

Moguće je, kaže Rebić, da Jovanović

ima nečiju pomoć, a policija je došla do nekoliko ljudi koji su s njim bili u kontaktu u posljednje vrijeme. Policija strahuje da bi mogao oteti još jednu djevojčicu. Majka, otac i brat Ninoslava Jovanovića ne izlaze iz kuće otkako je Jovanović osumnjičen za otmicu djevojčice. Čak ni sin njegova brata ne ide u školu posljednji­h nekoliko dana.

Prvi susjed pak krivicu za sve svaljuje na Jovanoviće­vu majku.

- Cijelo selo zna zbog čega Ninoslav ovo radi. Za sve je kriva njegova majka. Tukla ga je i vezala lancima, zato on to sad radi drugim ženama. Ona je varala muža s mnogim muškarcima, i to pred njegovim očima. On bi plakao, a ona ga je tukla i šišala. Kad bi plakao, odvela bi ga u šupu, nalik na zemunicu. Tamo bi ga vezala lancima - ispričao je Jovanoviće­v susjed za Kurir.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia