24sata

OTAC SE BRINE O KARIJERI PA SAM JA OTIŠAO I DO DUBAIJA

- Pišu: DUBRAVKO MILIČIĆ, MATO GALIĆ

Ma uvijek može bolje. Baš mi ostaje žal za onom utakmicom protiv Šahtara jer eto... Dogodilo se to što se dogodilo. Sve bi bilo drugačije da smo u toj utakmici pobijedili, nemoćno je slijegao ramenima Amer Gojak (22).

Godina 2019. je na izmaku, a na odmor su bezbrižno otišli igrači Dinama. U prvenstvu bježe 12 bodova prvim pratitelji­ma, još su “živi” u Kupu, a u Ligi prvaka osvojili su pet bodova, pa ipak nesretno završili na četvrtome mjestu u skupini, nedovoljno za proljeće u Europi. Ipak, Ameru još stoji knedla u grlu kad se sjeti kako je Dinamo u 120 sekundi protiv Šahtara ispustio sve...

TREBALI SU IZBACITI LOPTU...

U 89. je Ademi zabio za 3-1, a onda u pet minuta sudačke nadoknade Šahtar je pogodio gredu i zabio dva gola. S ta tri boda Dinamo bi danas iščekivao osminu finala Lige prvaka, ovako će na proljeće igrati samo HNL i Hrvatski kup.

- Još ne mogu vjerovati. Bio sam uvjeren da ćemo tu utakmicu dobiti - teško je riječi birao bosanskohe­rcegovački veznjak.

Gojak je s posebnim guštom istrčao na travnjak protiv Manchester Cityja u zadnjem kolu Lige prvaka, kad je “plavima” trebala pobjeda za proljeće, a završilo je 1-4. Možda je bio malo i previše motiviran...

- Mislite na onaj lakat Rodriju? Vjerujte, na terenu nisam bio svjestan toga. Kad sam došao kući i pogledao snimku... Uh, baš je to gadno izgledalo, ali namjere nije bilo. Jesam li se bojao provjere VAR-a? Ma nisam, kažem, imao sam drugačiji dojam s travnjaka. Hvala Bogu, nisam dobio crveni. Bilo bi to pogubno jer u tom trenutku rezultat je bio 1-1 - priča nam Dinamov veznjak.

Ipak, City je za “modre”, ali i za većinu drugih momčadi, svemirski brod. - Među pet su najboljih momčadi na svijetu. Vidi se da su ‘level’ više. Nema smisla previše trošiti riječi na njih, na nama je da radimo da nekad dođemo na tu razinu. Još kad vam kod onoga gola ne izbace loptu, a dva igrača leže na terenu. Trebali su je izbaciti... - kaže Amer.

Gojak je jedan od onih igrača koje medijski napisi često sele s jedne destinacij­e na drugu, ali njega to ni najmanje ne opterećuje.

NISAM RAZOČARAN MINUTAŽOM

- Imam ugovor s Dinamom i baš sam miran. Moj otac brine o svemu tome. Uživam ovdje i lijepo mi je - diplomatsk­i odgovara Gojak, kojemu je tržišna vrijednost u godini dana porasla više od pet milijuna eura. Ali minutaža u Ligi prvaka mogla je biti i veća. Samo 170 minuta dobio je na najvećoj pozornici, a svojim golom Rosenborgu uveo je “modre” u Ligu prvaka. - Nisam razočaran. Drago mi je što sam dio ove momčadi. Igram onoliko koliko trener smatra da mogu i zaslužujem, a ja sam tu uvijek na raspolagan­ju. Uvijek minutažu pokušavam iskoristit­i na najbolji mogući način. A uoči Božića uslijedilo je pakiranje kofera i...

- Da, idem prvo malo s bratom na odmor u Dubai, pa kod svojih u Sarajevo. Kad dođem u Sarajevo, prvo ću na ćevape, pa onda može ostalo. Dobro, malo ću i trenirati - kroz smijeh je završio Amer.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia