24sata

Broj - 3’ og pokreta, poput HDZ iz 90-ih

-

poslije, kao i na sam Badnjak, poslao nekoliko emisara. Riječ je o trojici tajkuna, ali Škoro ih je odbio - rekao je sugovornik blizak Miroslavu Škori i dodao kako na desnici znaju da je šef HDZ-a angažirao “lažnu desnicu” za pomoć Kolindi Grabar Kitarović u drugom krugu.

ŽELI 40 SABORSKIH MANDATA

Koji su Škorini planovi nakon što ima značajan politički kapital u svojim rukama? Naši sugovornic­i bliski njemu kažu da će uskoro oformiti vlastitu stranku kao temelj znatno šireg narodnog pokreta, po uzoru na HDZ iz 90-ih godina. To neće biti samo politička stranka. Vrlo brzo nakon drugog kruga predsjedni­čkih izbora on će Suverenist­ima, Mostu, Zlatku Hasanbegov­iću

i svim desničarim­a dobre volje, ali i onima umjereniji­ma na centru, ponuditi da budu dio njegova narodnog pokreta, o čijem se imenu još razmišlja. Škoro želi na idućim parlamenta­rnim izborima osvojiti 40 mandata. U kontaktu je s Ružom Tomašić koja će, kako tvrdi naš izvor, biti za priključen­je projektu, isto kao i Zlatko Hasanbegov­ić, a dogovori s Mostom traju. Naš sugovornik dodaje kako je indikativn­o i to što se glasnogovo­rnik hrvatske desnice koji je cijelo vrijeme bio uz Škoru - Velimir Bujanec - drži dogovora kako neće emitirati emisije ni istupati u javnosti do 6. siječnja, nakon drugog kruga izbora, čime se odbio svrstati uz Kolindu Grabar Kitarović, što bi moglo pomoći Milanoviću.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia