24sata

Da me netko pita

-

kako sam provela zadnjih pet godina, rekla bih poput nomada. Više sam selila ured nego što je Josipović svirao. Naslušala sam se seksističk­ih komentara za cijeli život, no uspjela sam sve na kraju zadiviti svojom linijom. Neće to potrajati kao ni moj mandat, ali pokazala sam da mogu. No moj poslovni uspjeh nije došao preko noći. Naradila sam se i odricala cijeli život. Ali sad sam spremna sa svima podijeliti tajnu svojega uspjeha.

mora znati napisati dirljivu biografiju. U njoj je valjano opisati detalje. Vrlo je bitno jeste li kao djevojčica trčali bosi prostranim osunčanim livadama, muzli krave ili nažuljali ruke o lopate. Potom obrazovanj­e. Svaki uspješni Hrvat i Hrvatica školovali su se vani. Ne zato što naše škole nisu dobre, nego ih rijetko priznaju ako ne radite u našim državnim institucij­ama. Hrvati i Hrvatice moraju biti svjetski ljudi, a ne ograničeni Balkanci. Tako moramo odgajati i djecu. Bitno je da se okružite moćnim i utjecajnim ljudima. No zapamtite, njima morate ostati odani prijatelji.

u Remetincu nema “neću ih posjetiti jer mi ne odgovara za karijeru”, ima da im nosite i kolače. Oni su bili uz vas kad vam je bilo najpotrebn­ije. Dobar glas neće vas slijediti sam. Morate sami pustiti dobar glas. Pjevajte iz srca i vježbajte u crkvenim korovima. Crkva će vam isto biti važna na putu ka uspjehu. Ako ne naučite ništa iz ovih savjeta, barem me poduprite kao predsjedni­cu pa ću vašoj djeci osigurati 8000 eura plaće. Ništa ne brinite, samo ih učlanite u HDZ. Sretno svima!

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia