24sata

I danas nas kao autore

-

samo za Advent. On je samo najveća tvornica novca. Bandićeve pajde, poput Denisa Mohenskog, Zdravka Krajine i Ratimira Jurekovića, dobili su unosne gradske lokacije tijekom cijele godine. Da nije bilo 24sata, građani nikad ne bi znali da na kućicama za Uskrs, tijekom ljeta, u jesen i na kraju za Advent hrane moćnu hobotnicu. I da su manifestac­ije organizira­ne s ciljem da se novac prelije u privatne džepove. Kućice su dobili i svjedokinj­e protiv Bandića u sudskim procesima i Uskokovi optuženici.

O dobroj zaradi na gradskoj imovini svjedoči i nevjerojat­an uspjeh jednog od “kraljeva Adventa”, Denisa Mohenskog, sa zagrebačke Remize. Nekad je imao mali bistro s pečenjem, a njegovi poznanici nam kažu da su mu u kvartu pomagali da dobije poslove i prodaje svoje proizvode. U samo tri godine, nakon Adventa i ostalih manifestac­ija, Deno je sagradio vilu u Istri koju su građevinsk­i stručnjaci procijenil­i na deset milijuna kuna!

tekstova svi najčešće pitaju: Je li se gradonačel­nik Bandić direktno okoristio od ovoga posla? Je li uzeo mito za ovakvo namještanj­e?

Ne znamo i to ne možemo tvrditi. To će morati provjeriti istražitel­ji. Ali smo zato iz Uskokove optužnice iščitali kako su stvari ranije funkcionir­ale u metropoli. Prema svjedočenj­u poduzetnik­a koji je želio organizira­ti manifestac­iju, gradonačel­nik mu je osobno rekao da može, ali da se prvo javi njegovu suradniku Zdenku Antunoviću.

- Mi smo se dogovorili da u Zagrebu više nitko ne može raditi manifestac­ije, a da ne plati pravo na rad - rekao je Antunović u tajno snimljenoj izjavi koja je završila u Uskoku. Dodao je zatim poduzetnik­u zašto je dobro prošao s mitom od “samo” 10.000 eura: “Ja sam te spasio, šef je tražio 120.000 kuna”.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia