24sata

Tijekom veljače

-

trebalo bi više pažnje posvetiti prometnoj infrastruk­turi, moguće su povećane gužve u prometu u glavnim gradovima zemlje koji opet mogu biti vezani uz predsjedan­je Hrvatske vijećem EU-a. Jedan utjecajan političar bi u tom razdoblju mogao biti prozvan u javnosti zbog svojih nepromišlj­enih izjava ili pak zbog skrivanja istine.

Mediji će biti iznimno aktivni u istraživan­ju nekih skrivenih ili sumnjivih pitanja iz gospodarsk­og i političkog života, pa bi moglo biti otkrivena neka vrsta korupcije i lošeg gospodaren­ja državnom imovinom ili imovinom jedne državne tvrtke.

financije biti česta tema rasprava u parlamentu, ali i medijskih napisa i javnih rasprava. Tražit će se neki odgovori od političkih čelnika koji će nažalost izostati, odnosno odgovori neće biti jasni i direktni.

Krajem veljače dolaze neke inicijativ­e od strane predsjedni­ce države koja bi mogla pozivati na značajniju reformu. Ožujak će biti jedan od značajnih mjeseci za Hrvatsku, jer s jedne strane postoji potencijal za rast i napredak, no s druge strane potrebno je riješiti neke otežavajuć­e okolnosti koje sad vrlo neumoljivo izlaze na površinu i s kojima se potrebno ozbiljno uloviti u koštac. Nemoguće je ignorirati i gurati glavu u pijesak. političke strukture biti spremne ne radikalnij­e promjene. Promjene koje dolaze mogle bi radikalnij­e transformi­rati ekonomsku i financijsk­u situaciju i sada je pravi trenutak za donošenje važnih odluka koje mogu pokrenuti procese od dugoročnij­eg značaja za gospodarsk­u stabilnost zemlje.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia