24sata

Listopad će donijeti

-

vrlo burne i intenzivne rasprave u Saboru, moguće je i da bude nekih incidenata i sukoba. Oporba će biti vrlo neumoljiva u napadima na politiku vladajućih struktura i pokušat će osporiti neke prijedloge zakona pozivajući se na njihovu štetnost stabilnost­i i učinkovito­sti socijalne politike. Ovo je vrijeme kada bi se moglo puno više pričati, nego što će se konkretno djelovati.

Neke tajne izlaze na vidjelo, a i može započeti ili se privesti kraju jedan kontroverz­ni sudski proces. Listopad je i razdoblje u kojem bi trebalo više pozornosti posvetiti kriminalu i korupciji.

bi također mogle imati više posla. Postoji mogućnost da dođe do nekih otkrića koja će se skrivati od javnosti, ali isto tako i da novinari dođu u posjed nekih informacij­a koje će kompromiti­rati jednu osobu iz političkog života. U ovome mjesecu, ali i idućemu, može doći do nekoga kraja ili nekoga gubitka, čak i povlačenja jedne osobe iz politike. Puno će se igrati iza kulisa.

Studeni će biti u mnogočemu sličan kao i prethodni mjesec, s tim da će se neke teme koje su se otvorile u listopadu sad dodatno zaoštriti. Dobra vijest je da u studenom skriveno izlazi na površinu, odgođeno se pokreće, sigurno je da dolazi do rješenja nekih pitanja i komplikaci­ja koji su se pojavili još u rujnu. Od 21. do 26. u mjesecu izvjesne su neke komplikaci­je na polju vanjske politike, visokog obrazovanj­a i sudstva.

u znaku Blizanaca 30. studenog mogla bi dugoročnij­e donijeti neke probleme sa susjednom državom, a izgledan je i utjecaj Amerike koji možda neće biti toliko transparen­tan, ali će odrediti neke smjerove Hrvatske u neposredno­j budućnosti što se tiče vojske i obrane. Jako je važno u sljedećoj godini više pozornosti posvetiti zbivanjima u regiji i mudrije voditi politiku prema susjednim zemljama jer na tom području može doći do velikih promjena, možda i nekih turbulentn­ijih zbivanja.

I na kraju, prosinac je jedan od boljih mjeseci u godini, unutar kojeg ne bi trebalo biti više potresa i problema. Pozornost je opet usmjerena prema turizmu u vrijeme adventa, kao i prema što boljoj prezentaci­ji Hrvatske u svijetu. Jako se pazi na ugled i sliku koju imamo prema van. Osim toga moguć je veći priljev turista u Hrvatsku.

I u prosincu se

odvija pomrčina, i to 14. prosinca, koja će biti značajna za zbivanja koja su se odvijala u lipnju, a koja bi sad mogla dobiti epilog. Osim toga, posljednji mjesec u godini bit će više nego značajan za financijsk­u politiku Hrvatske i ako se stvari budu dobro vodile od početka godine, sad mogu doći i neke nagrade i dobrobiti, što iz fondova EU, a što i za proračun Hrvatske za 2021.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia