24sata

Šego među golmanima koji najviše zabijaju...

Červar otpisao šest igrača, Stepančić otkrio: Novu ćemo godinu dočekati s obiteljima jer potom ih mjesec dana nećemo vidjeti

- Piše: EVA GRGIĆ

Mate Šunjić, Ivan Vida, Marin Jelinić, Josip Vekić, Ante Kuduz i Ante Gadža otpali su s Červarova popisa za Euro. Još dvojicu mora Lino otpisati do početka, 9. siječnja.

“Kauboji” su u ponedjelja­k odradili zadnji trening u drugoj fazi priprema. Slijedi kratak odmor pa se 1. siječnja opet okupljaju u Zagrebu te odlaze u Poreč na treću, završnu fazu priprema. Tad će se priključit­i bundesliga­ši Duvnjak, Musa, Marić, Mamić i Martinović, a Hrvatska će odigrati dvije utakmice, protiv BiH i Katara, 3. i 5. siječnja. - Nije bilo novih ozljeda, Hrstić je dobio udarac laktom, ali propustio je samo jedan trening, a masnica mu je buknula tek naknadno. Moje je stopalo OK, oporavljam se i bit ću spreman. Nije to strašna ozljeda, više konstantan bol koji me prati - rekao nam je Luka Stepančić. Hrvatska će Euro otvoriti protiv Crne Gore 9. siječnja u Grazu.

- Radili smo na snazi, na taktici baš i nismo mogli jer nismo bili kompletni. Sad nam slijede taktički treninzi. Napravili smo videoanali­zu svih suparnika, ali najviše smo se bazirali na Crnogorcim­a. Osjećamo taj presing pobjede na otvaranju, a u našoj zadnjoj utakmici pobijedili su nas, kao i Dansku. Jako su dobri, nosi ih golman Simić, imaju igrače iz Lige prvaka, Bundeslige..., samo su trebali nekoga da ih posloži - govori Luka. Novogodišn­ju će noć svi provesti mirno.

- Već u 10 sati je polazak u Poreč i svi ćemo biti s obiteljima jer nakon toga ih mjesec dana nećemo vidjeti - zaključio je Stepančić.

A Marin Šego (34) je u pet najboljih strijelaca među golmanima! U Ligi prvaka je za Plock, Kielce i Montpellie­r zabio sedam, a dva za hrvatsku reprezenta­ciju u 39 utakmica.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia