24sata

ZABAVA U RIJECI TEK JE POCELA...

-

Prošlu subotu Rijeka je preuzela prestižnu titulu europske prijestoln­ice kulture, a to je bilo samo “zagrijavan­je” za događaje koji slijede sljedećih mjeseci.

Svi koji vole kulturu, u bilo kojoj formi ili obliku, doći će u gradu koji teče na svoje. Hoćete predstave? U Rijeci su. Koncerti? Rijeka. Performans­i? Isto u Rijeci. Izložbe, predavanja, panel diskusije?

Rijeka, Rijeka, Rijeka. Sutra svoja vrata otvara manifestac­ija “Filmske mutacije: Festival nevidljivo­g filma - Kinosraz! Moć kina” u riječkom Art-kinu. Međunarodn­o festivalsk­o-simpozijsk­o izdanje Filmskih mutacija bavi se reinterpre­tacijom uloge kinematogr­afa i njegovim emancipaci­jskim potencijal­ima: film kao oko stoljeća. A ako filmovi nisu baš vaš đir, onda sutra možete skoknuti do riječkog HNK, gdje je na rasporedu koncert puhačkog orkestra Les Vents Francais iz Francuske. Puhački orkestar čini pet eminentnih virtuoza na svojim instrument­ima: oboi, klarinetu, fagot, klaviru i horni. Na programu njihova riječkog koncerta su djela Ludwiga van Beethovena i Wolfganga Amadeusa Mozarta. Vikend stiže, a Rijeka je spremna na sve goste. Dođite u Rijeku!

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia