24sata

ONI SU, SVATKO NA , SPASILI TUĐE ŽIVOTE

PREBOLJELA RAK, A POTOM OSVOJILA OLIMPIJADU “DA NISAM SPASIO TU CURICU NIKAD SI NE BIH MOGAO OPROSTITI”

-

Svu veličinu, nesebičnos­t i plemenitos­t Marko i Branka Bilić iz Slatine pokazali su u svojoj najdubljoj tuzi. Darovali su organe sina Luke (10).

Kobnog 18. listopada 2019. godine, tri dana prije Lukina 11. rođendana, vozačica je naletjela na dječaka koji je biciklom prelazio kolnik u Slatini. Pet dana kasnije je preminuo. Organi njihova anđela već su spasili šest života. Josip Crljen iz Trilja slučajno se zatekao kraj rijeke Rude kraj koje su se igrala djeca. Jedna je djevojčica upala u rijeku i počela tonuti. Josip je skočio za njom i izvukao je u posljednji čas, nakon što su je virovi već počeli povlačiti na dno. Curica je bila u nesvijesti, ali je, nasreću, spašena. I Toni Zanki, ribar iz

Magdalena Canjuga (9) imala je tumor na mozgu te je prošla 16 ciklusa kemoterapi­ja i nekoliko operacija. Ipak, na dječjoj Olimpijadi u Rusiji osvojila je zlatnu medalju iz brzog hodanja.

Josip Crljen je riskirao i svoj život

Tamara Milovanovi­ć , teta pričalica

Vodica, pokazao je svoju veličinu spasivši u dvije godine čak šestero ljudi iz mora. A Tete pričalice - bolesnoj djeci su najveća radost. Obilaze ih po bolnicama, čitaju im priče, stišću im ručice... Svaka bol mališanima nakratko nestane, a njihovi osmjesi, kako same kažu, tetama su najveća nagrada.

“KAD UĐEMO NA NJIHOVA VRATA, SVI ZABORAVIMO NA BOLEST I VESELIMO SE”

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia