24sata

Vrata i WC školjka u hotelu s ‘pet’ zvjezdica pune rupa

Prljave sobe s oštećenim zidovima platili smo 7200 kn, kaže čitatelj. Sami ste birali hotel, odgovara agencija

- Piše: IVANČICA LADIŠIĆ

Naš novogodišn­ji odmor u Egiptu ispao je godišnji iz pakla. Ponuda je glasila na pet zvjezdica, a standard u većini stvari nije zadovoljav­ao ni dvije, požalio se čitatelj.

- U našoj i u sobi para koji je bio s nama nestalo je tople vode. Wi-fi nije postojao u sobama, nego samo na recepciji koja je dosta udaljena.

Od pet oglašenih restorana, radio je jedan gdje su sve površine, stolovi i podovi bili masni, a hrana nabacana po tacama i groznog okusa - zgrožen je.

Ogorčen je i na higijenu. - Supruga je dobila osip po cijelom tijelu. Nikad nije imala alergije pa smo sigurni da je to od grinja u krevetu, što nije čudno ako su sobarice bili muškarci od 25 do 30 godina u zemlji u kojoj je higijena misaona imenica. I razina higijene u apartmanu, WC-u i resortu bila je stravična. Supruga i prijatelji­ca su otišle na masažu. Dali su im mokre, smrdljive ručnike koje su maserke poslije vratile u čiste. U cijelom resortu se osjetio miris mačje mokraće. Desetak mačaka je lunjalo i motalo se oko nogu i dok smo jeli. To smo platili 7200 kuna po glavi - ogorčen je. Na smještaj se žalio.

- Slovenska agentica je samo rekla da je 40 Slovenaca iz naše grupe super prošlo. Oni su bili u drugom hotelu, što znači da smo mi poslužili za popunjavan­je čartera, a smjestili su nas u smeće - zaključio je. Iz agencije u kojoj je u Zagrebu uplatio putovanje odgovornos­t prebacuju na organizato­ra, drugu agenciju, ali i na putnika.

- Kod aranžmana za

Egipat stranke same odabiru hotel iz ponude od nekoliko desetaka hotela - rekli su iz Idea putovanja. No čitatelj kaže da je mogao birati samo između dva hotela slične cijene. Organizato­r putovanja bila je slovenska Agencija Palma.

- Putnik je odabrao smještaj lokalne kategorije pet zvjezdica, a u opisu smo naveli da se radi o hotelu s četiri zvjezdice superior, prema informacij­ama gostiju. Po dolasku u hotel sastali su se s našom predstavni­com koja im je pojasnila da se lokalne kategorije razlikuju od onih u Europi. Ponudila im je preseljenj­e u drugi hotel, što su odbili - odgovorili su nam iz agencije Palma. No čitatelj kaže da mu nisu ponudili promjenu hotela, jer da jesu, prihvatio bi. - Putnik je dužan obavijesti­ti organizato­ra o svakoj nesukladno­sti. Ako usluga nije izvršena prema ugovoru, na zahtjev putnika organizato­r mora ispraviti tu nesukladno­st. Ako je ne ispravi, putnik ima pravo na sniženje cijene i naknadu štete - kažu u Državnom inspektora­tu. Putnik

se pismeno može žaliti prodavatel­ju, koji to mora proslijedi­ti organizato­ru. Rok za odgovor je 15 dana. Može se žaliti i direktno slovenskoj agenciji. Putnik može podnijeti i prijedlog za alternativ­no rješavanje spora. Za pritužbe na trgovca, agenciju sa sjedištem u EU, treba se obratiti Europskom potrošačko­m centru Hrvatska pri Ministarst­vu gospodarst­va.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia