24sata

U BOLNICI UMJESTO U ZATVORU

USKORO BI TREBAO POČETI ŽIVOT IZA REŠETAKA

- Piše: KARLA RUMORA

Holivudska glumica Salma Hayek opisala je u prosincu 2017. svoj odnos sa slavnim producento­m. Rekla je kako je godinama bio čudovište i kako je najviše mrzio

riječ ‘ne’.

I Angelina Jolie se pridružila optužbama protiv Weinsteina. Ispričala je da je imala vrlo ružno iskustvo kad je imala 20 godina: - Odlučila sam da više neću raditi s njim.

Cari Delevingne mogul je poručio kako nikad neće uspjeti u filmskoj industriji jer je lezbijka. Dodala je kako ju je tjerao da pred njim ljubi drugu glumicu i govorio ‘odvratne’ stvari.

The New York Times je objavio kako je osam žena optužilo producenta Weisteina za seksualno uznemirava­nje.

Holivudski mogul predao se policiji u New Yorku zbog optužbi da je silovao i seksualno uznemirava­o dvije žene, 2004. i 2013. Pred zgradu policije došao je s dvojicom odvjetnika, a osmijeh nije skidao s lica.

Producent Weinstein je izjavio kako se ne smatra krivim za optužbe, a nekoliko dana nakon toga je rekao i kako nije seksualno uznemirava­o ženu koja je rekla da se napad dogodio 2006. godine.

Nakon što je u ponedjelja­k filmski producent Harvey Weinstein (67) osuđen na minimalno pet, a maksimalno 25 godina zatvora, istu večer prevezen je u bolnicu zbog bolova u prsima.

Zadržan je u bolničkom centru Bellevue u New Yorku zbog visokog tlaka, ali njegova odvjetnica Donna Rotunno rekla je kako je holivudski mogul dobro. Proglašen je krivim za počinjenje kaznenog seksualnog čina nad jednom ženom i silovanje druge žene. O njegovoj se sudbini na sudu odlučivalo više od 26 sati, a od ukupno pet točaka optužnice, proglašen je krivim za dvije. Miriam Haley svjedočila je da ju je moćnik prisilio 2006. na oralni seks, a Jessica Mann je rekla kako ju je silovao 2013. godine. Weinsteina je podržao američki stand up komičar Bill Cosby (82), koji je također optužen za silovanje. Na službenom profilu na Instagramu zapitao se kad će Amerikanci, posebice oni dobrostoje­ći i slavni muškarci, dobiti pošteno suđenje. Na društvenim mrežama krenula je lavina komentara o tome kako im je drago što je pravda zadovoljen­a.

Samo dan nakon optužbi su iz tvrtke The Weinstein Company u kojoj je bio izvršni direktor rekli da je dobio otkaz.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia