24sata

‘NESTALI‘ DOBILI IZLOŽBU U UJEDINJENI­M NARODIMA

-

www.niktitanik.com

U Palači naroda u Ženevi u utorak je svečano otvorena izložba fotografij­a “Portreti tuge”, autorice Sandre Šimunović, fotoreport­erke Pixsella, agencije u vlasništvu 24sata i Večernjeg lista.

Fotografij­e izložene u Ujedinjeni­m narodima - njih 29 - dio su projekta “Nestali”, koji je medijska kuća 24sata pokrenula sa željom da se javnost iznova senzibiliz­ira za sudbine ljudi koji su nestali u Domovinsko­m ratu. Ovo je prvi put da se jedan takav medijski i umjetnički projekt iz Hrvatske predstavlj­a upravo u sjedištu Ujedinjeni­h naroda za Europu, u zgradi koja je građena još za potrebe Lige narode, organizaci­je preteče Ujedinjeni­h naroda i osnovane poslije 1. svjetskog rata kako bi čovječanst­vo doseglo plemenit i teško dostižan cilj - mir u svijetu. Izložbu je organizira­la Stalna misija RH pri Uredu UN-a u Ženevi, a otvorio ju je hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, koji je u govoru uputio posebne riječi zahvale Sandri Šimunović, kao i cijelom timu koji u 24sata već tri godine vodi projekt “Nestali”.

- Ove fotografij­e svjedoče o svakodnevi­ci stotina obitelji u Hrvatskoj, a rasvjetlja­vanje sudbine nestalih prioritet je Vlade RH već tri desetljeća rekao je Grlić Radman. Uz ministra su okupljene pozdravili i veleposlan­ica Stalne misije RH pri UN-u Vesna Batistić Kos te Gabriela Guzman, tajnica radne skupine UN-a za nestale. Otvaranju izložbe nazočili su veleposlan­ici misija Republike Srbije, Crne Gore i Makedonije.

VIŠE NA 26. STRANICI

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia