24sata

Naftašu država skrojila i jeftino prodala parcelu da može lakše od vile do plaže

APSURD Odluku o prodaji zemlje milijunašu Željku Runji potpisao je ministar Banožić. Runje je bio bespravno sagradio objekt na susjednoj parceli...

- Piše: ANDREA TOPIĆ

Milijunašu Željku Runji, prvom potpredsje­dniku ruskog naftnog diva Rosnefta, Sinjaninu kojeg je Vladimir Putin nagradio Ordenom prijateljs­tva, svidjela se djevičansk­a uvala u Bobovišću na otoku Braču.

Oduševio se obalom, pa je na zemljište iznad nje dovukao bagere. Počeo je zidati vilu s bazenom i dnevnim boravkom s privatnim tunelom do plaže. A za unutarnje uređenje angažirao je uglednog arhitekta Antu Vrbana, koji je uređivao i nekretnine Milana Bandića.

Idućih godina, Runje je kompleks širio i na okolne parcele. Za neke od tih radova nije imao građevinsk­e dozvole. Zato bi na teren bi izašao Državni inspektora­t i zatvorio gradilište. Divno. A s donje strane vile, devastirao je Runje morske hridi. Preko njih su radnici nasuli građevinsk­i materijal, kamene pločice, montirali tuš, klupu i postavili nadzorne kamere, tako da mještani koji su se godinama ondje kupali dobro razmisle žele li opet doći na svoj Mihoj Dolac.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia