24sata

MA MOLIM VAS, NIJE TO BILO NEPRISTOJN­O

ŽUPAN SE ZANIO Radimir Čačić tvrdi da njegovo mlataranje i beljenje nemaju veze s onim što je govorila ministrica Blaženka Divjak

- Piše: BOJANA MRVOŠ PAVIĆ

Ispričavam se ministrici Divjak na neprimjere­noj reakciji, kad sam mahao rukama i gdje mi se vidi jezik, ali to s njezinim govorom pred kamerama nije imalo veze, tvrdi varaždinsk­i župan Radimir Čačić.

Dodaje kako su mu suradnici došli reći da je premijer Andrej Plenković već krenuo prema mjestu događaja.

- Nije čekao mene kao domaćina i moji ljudi nisu znali što da rade. Trebamo li čekati ministricu da završi ili da je pustimo samu - pravda se Čačić nakon što su se društvene mreže i portali užarili od snimke na kojoj on iza ministrice, dok ona daje izjavu, koluta očima i smije se, piše nešto po dlanu, maše rukama kao da leti i plazi jezik.

- To mahanje i jezik nemaju veze s onim što je ministrica govorila. Pričala je, i ja nisam znao trebam li ostati s njom ili ići za Plenkoviće­m - kaže Čačić. Svi su u petak došli na gradilište buduće osnovne škole u Svetom Iliji.

- Gradnja je mogla početi prije pola godine, od tada je sve spremno. Ali se čekalo izbore, naravno. To je tako. Dobro da se požurilo sad s izborima, pa će i s radovima - dodaje bivši ministar graditeljs­tva. Smijao se i kolutao očima, priznaje, kad je ministrica rekla da osnivači, županije, nisu spremni na prijevoz učenika u škole. Zbog toga se, kaže, ne ispričava.

- Apsolutno nevjerojat­na izjava! Svaki dan me zovu prijevozni­ci, mole da počnu voziti, spremni su osigurati sve epidemiolo­ške mjere. Pa 40% njihova prihoda nosi prijevoz učenika, a i ostatak posla im je značajno pao. I zašto u školu ne mogu i ostala djeca, učenici starijih razreda osnovne, kao i svi u srednje škole, od kojih prijevozni­ci isto žive - pita Čačić. - Neka ministrica naredi što s odlascima u školu i za to preuzme odgovornos­t. Da bi prijevozni­ci počeli voziti, i djeca moraju u školu. Zasad ih u Varaždinsk­oj županiji ide jedan posto, jedva za jedan autobus - zaključuje župan.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia