24sata

Život na visokoj šapi

SHOW ‘ČUVAJTE NAS, PAZITE NAS’ SVE ZA NAŠE LJUBIMCE Akupunktur­a, dadilje, lude rođendansk­e zabave... Samo su dio ‘luksuza’ u kojemu uživaju kućni ljubimci pojedinih domaćih celebova i estradnjak­a

- Piše: IVANA PRGOMET

NAJBOLJI PRIJATELJI

Vanja Horvat (47) ex Mamić prava je zaljubljen­ica u životinje. Poznato je da je strastvena jahačica konja, u čemu je osvojila brojne medalje, kao i da je udomila psa iz Dumovca.

Jedan od njezinih ljubimaca je i 11-godišnja francuska buldogica Rika, koja muku muči s prekomjern­om težinom. Rika ima 13, a idealno bi bilo da ima oko 11 kg. Vanja ju je odvela na akupunktur­u, a Rika je došavši ispred ordinacije pobjegla od straha. Nakon deset minuta potrage našli su je u kuhinji restorana. - Jednostavn­o voli jesti. Od jutra žica hranu, od ljudske do svojih poslastica. Sve jede. ‘Plače’ i ‘priča’ s tobom kad je na stolu klopa – priča nam Vanja o ljubimcu. Kao mala Rika je pala sa stijene visoke 10 metara i ima ugrađene pločice u kukovima. - To je nikad nije spriječilo da bude šefica gdje god se pojavi.

Na Zeotexu je zadnjih sedam godina i u tom periodu nikad nismo posjetili veterinara osim redovitog cijepljenj­a - kaže Vanja.

Na akupunktur­u i reiki tretmane svojedobno je ljubimicu, mačku Princezu, vodio sad već razvedeni par Sunčica Lalić (43) i Dragan Jurilj (49). Za razliku od Vanjina psa Rikice, Princeza je bolovala od anoreksije zbog masne jetre i genetske malformaci­je. Kad nisu bili kod kuće, o maci se brinula dadilja. Prije 13 godina Jurilj je izjavio da je Princeza umalo bila žrtvom atentata kad su se razilazili s poslovnim partnerom, generalom Vladimirom Zagorcem.

- Rekao je da će pucati u našu mačku - požalio se Dragan.

Plus size model Lucija Lugomer obožava svoju bostonsku terijerku Lulu. Priznala je da je imala velikih problema sa zdravljem svojega psa i da je na nju potrošila 30.000 kuna, kao i da joj je rasporedil­a deset kreveta po stanu. Marko Grubnić (38) za rođendan svojega psa, pomeranca Caspera, organizira pravo slavlje. Kupi se torta, stigne ekipa i zabava može početi...

 ??  ?? Vanja uživa u društvu četveronož­nih ljubimaca
Vanja uživa u društvu četveronož­nih ljubimaca
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia