24sata

Treći pokušaj: Ja sam poduzetnik, a ne uhljeb

I I Z B O R SAD IDE SA ŠKOROM SABOR MU JE ŽELJA Robert Pauletić je sjedio u vladi Tihomira Oreškovića, s Mostom je htio ući u gradsko vijeće Splita, a sad se priključio Domovinsko­m pokretu

- Piše: SNJEŽANA KRNETIĆ

Vjerujem da ću ući u Sabor, a nemam ambicija za povratak u Vladu, poruka je Roberta Pauletića, koji je adut Domovinsko­g pokreta u 10. izbornoj jedinici.

Prvi put kao akvizicija Mosta došao je na mjesto zamjenika ministra turizma u vladi Tihomira Oreškovića, koju su sastavili HDZ Tomislava Karamarka i Most. Taj izlet u političke vode trajao je koliko i Oreškoviće­va vlada. Njegovo imenovanje na mjesto zamjenika ministra izazvalo je brojne kritike, posebno zbog ranijih negativnih stavova o turistima iz Srbije i Japana, koje je iznio na društvenim mrežama i u jednom dnevnom listu. Sam Pauletić kasnije je rekao kako mu nije bila namjera nikoga uvrijediti navodeći da bi svakom sa zdravim razumom trebalo biti jasno da je riječ o satiri. Drugi pokušaj političkog aktiviranj­a bio je na lokalnim izborima 2017., kad je kao kandidat Mosta ušao u utrku za splitskoga gradonačel­nika. Povukao se jer, prema anketama, nije mogao ući u drugi krug. Sa Škorom iskušava treću političku sreću. Objasnio je kako je jedna od težnji Domovinsko­g pokreta da se stvarne poluge odlučivanj­a vrate u Sabor. U javnosti vlada percepcija da je Sabor cilj onih koji misle na svoje uhljebljiv­anje, a Pauletić uzvraća:

- Možda je uhljebljiv­anje za nekoga tko u životu nema drugog posla niti drugih znanja osim bavljenja politikom. Znam da takvih i u HDZ-u i u SDP-u ima na vagone. Ja sam već 26 godina privatni poduzetnik i u tih 26 godina poduzeća mi nisu bila ni jedne minute u blokadi niti je plaća radnicima ikad kasnila jedan dan. Ponosan sam na to.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia