24sata

Igrao sam s Ronaldom, Recobom i Baggiom

SREBRENKO, IKONO! KUPIO ME INTER Imao sam na stolu i ugovore s Dinamom i Hajdukom, priča Srebrenko Posavec

- Piše: IVAN TOMAŠKOVIĆ

NAJBOLJI U SLAVENU Fina tehnika, odličan slobodnjak i asistencij­e, bijele kopačke Mizuno, frizura na razdjeljak s bijelom trakom, to je Srebrenko Posavec (39), HNL ikona.

Nakon više od 200 nastupa u 1. HNL, prošle je godine rekao konačni zbogom nogometu. - Ma naravno da mi nedostaje nogomet. Od osme godine sam u tom sportu - priča nam Srebrenko, koji je rođen u Sloveniji i počeo je u Muri, gdje mu je otac bio trener. S 15 godina je stigao u Varteks i bio je kapetan sjajne generacije juniorskog prvaka Hrvatske s 14 bodova prednosti ispred Hajduka. Osvojili su i drugo mjesto u talijansko­m Viareggiju izgubivši u finalu od Milana. Tad je njega i Ivana Režića kupio Inter. Gdje su tad igrali Ronaldo, Recoba, Pirlo i magični Roberto Baggio. S prvom ekipom Posavec je odradio nekoliko treninga i igrao jednu prijateljs­ku utakmicu.

- To su bile svjetske klase, ali i sjajne osobe. Da se nije toliko ozljeđivao, Ronaldo bi bio najbolji u povijesti. Njegovu brzinu i tehniku danas možeš vidjeti samo kod Messija.

Recoba me fascinirao. Imao je takvu ljevicu, takvu lakoću. Baggio je već bio u godinama, ali na njega ne treba trošiti previše riječi - ističe Posavec. Ipak, najbolje u karijeri igrao je za Slaven Belupo.

- Stabilan klub, odličan za razvoj mladih igrača. Nekako sam u Varaždinu najmanje vrijedio - priča Posavec, koga su htjeli i Hajduk i Dinamo. - Imao sam ugovore pred sobom, no nešto se uvijek izjalovilo. Da sam napravio taj iskorak, imao bih 50 nastupa za reprezenta­ciju.

 ??  ?? Sa Slavenom je igrao finale Kupa, u Kupu Uefe protiv Galatasara­ya i CSKA...
Sa Slavenom je igrao finale Kupa, u Kupu Uefe protiv Galatasara­ya i CSKA...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia