24sata

Osvojio sam broncu, a donijet će mi je poštar

ONLINE EURO ODGODIO I SVADBU Ivan Kaić je treći u Europi u taekwondo formama, trenira u kući, a zaposlen je u HZJZ-u

- Piše: NINA MIDŽOR

Ivan Kaić (32) osvojio je broncu u prvom online otvorenom prvenstvu Europe u taekwondo formama.

Za člana zagrebačko­g Maksimira ova europska bronca zapravo je ravna svjetskoj, s obzirom na to da je prvenstvo bilo otvoreno za sve zemlje svijeta.

- U mojoj kategoriji, 31-40 godina, bilo je 58 natjecatel­ja. Trebalo

je proći tri kruga i u svakom izvesti dvije forme. U finalu sam bio jedini Europljani­n - kaže Ivan, koji je lani osvojio broncu na Europskom prvenstvu u Grčkoj. Natjecanje je trajalo šest dana, a Ivan je mislio da će biti više revijalno. Trenirao je od dva do tri sata na dan, a pred velika natjecanja inače trenira i dvostruko više. Ipak, prijavilo se 1700 natjecatel­ja iz 75 zemalja.

- Sve forme koje sam slao sucima snimio sam iz prve. Nisam želio popravljat­i, jer kao nije to ozbiljno, družimo se, a sad mi je malo i žao. Mogao sam se snimati do savršenstv­a - smije se Ivan i dodaje kako će medalju dobiti poštom. Kroz nekoliko dana Ivan je trebao s reprezenta­cijom otputovati u Dansku na Svjetsko prvenstvo, no ono je odgođeno do daljnjega. Hrvatska je jaka u borbama, ali u formama ima samo šest velikih medalja, brojeći i juniore. Ivan uglavnom trenira sam, uz posao u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. U doba korone na posao je išao redovno, a u dvoranu nije mogao. - Imam dvoranu u kući, nekih 40 kvadrata. Odradim trčanje prije ili poslije posla, a onda dvorana. Bio sam puno puta u Koreji na trening kampovima, snimam se i ispravljam pogreške, a puno mi pomaže i zaručnica Matea, koja je također u taekwondou. Iako je vjenčanje bilo planirano ovih dana, zbog cijele situacije će ga vjerojatno malo odgoditi. Osim zaručnice, s taekwondoo­m ga vežu i korijeni. Njegovi roditelji upoznali su se u dvorani, i on je počeo trenirati kao dijete.

- Kao kadet i junior okušao sam se i u borbama, no ubrzo sam shvatio da više volim forme, a i da mi bolje idu.

 ??  ?? Ivan Kaić član je TKD kluba Maksimir
Ivan Kaić član je TKD kluba Maksimir

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia