24sata

MIKI, DAJ PARE!

-

Glumci svih kazališnih kuća u Zagrebu, njih 120, potpisalo je ovih dana peticiju kojom traže od Milana Bandića i Grada Zagreba da hitno isplate novac njihovim kolegama bez stalnog angažmana.

- Zahtijevam­o od Grada Zagreba i Skupštine da postupe prema ranije donesenoj odluci i hitno isplate odobrena programska sredstva prema rezultatim­a natječaja za javne potrebe u kulturi svim subjektima kojima su ta sredstva odobrena, a ne selektivno, kako je najavljeno, i time omoguće nastavak ionako otežanog rada kulturne scene u Zagrebu - napisali su u peticiji. Ogorčeni su odlukom koju su u Skupštini grada Zagreba izglasali HDZ i stranka Milan Bandić 365 prije desetak dana i tako poništili mjere koje su donijeli 19. ožujka, kad su obećali dati novac svima koji su ove godine planirali i pripremali predstave.

- Ovu peticiju potpisali smo isključivo u znak potpore onima kojima je ovom odlukom izravno ugrožena

egzistenci­ja i želimo vijećnike potaknuti da to ne rade jer urušavanje nezavisne scene izravno će utjecati na institucio­nalnu kazališnu scenu. One su usko povezane - kaže glumica Hrvojka Begović, članica ansambla Zagrebačko­ga kazališta mladih. Nakon što su u ožujku zabranjene sve kazališne predstave, gradska skupština tražila je od gradonačel­nika Bandića da u roku od 10 dana isplati sva programska sredstva odobrena u 2019. godini i u roku od 20 dana 70 posto novca za predstave koje su bile u planu za 2020. godinu i koja su već tad trebala biti isplaćena.

No dva mjeseca kasnije skupština je to poništila i sad se čeka rebalans proračuna, o kojem će se raspravlja­ti početkom lipnja, a novac će se znatno skresati. Očito je da u Gradu kronično nedostaje novca, pa su Bandić i HDZ najprije odlučili udariti po najmanjima i najslabiji­ma te njima uskratiti novac.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Peticija je usmjerena za pomoć onima kojima je
ugrožena egzistenci­ja. Sad je na potezu Bandić
Peticija je usmjerena za pomoć onima kojima je ugrožena egzistenci­ja. Sad je na potezu Bandić
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia