24sata

Kad smo mi ‘kmečali’ nitko nas nije podržao

VRAĆA SE HNL PODRŽAVAM OSIJEK ‘Kmečali’ su i Rijeka, pa Osijek, a sad su suci mogli biti i strože kažnjeni. Bjelica? Iznenadio ga je neprijatel­j iz susjedne države...

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

Tako se Hajdukov trener Igor Tudor (41) osvrnuo na polufinale Kupa, koji su obilježili sudački previdi. Može li se popraviti suđenje u HNL-u?

- Već 30 godina postoji ova napaćena država i još napaćeniji HNL. Dugo je ‘kmečavac’ bio Hajduk, a onda su se pojavili neki novi ‘kmečavci’, najprije Rijeka, pa Osijek... Nama nije nitko dao podršku, sada mi dajemo podršku Osijeku, žao mi je tih ljudi, za to što se dogodilo nema opravdanja... Podržao je suspenziju trojice sudaca, čak i naglasio da je kazna mogla biti i veća:

- Sva četiri milijuna Hrvata će vam reći da se događa ono što se ne smije događati. Oni koji bi trebali biti nebitni, su bitni. Oni koji bi to mogli popraviti, ne rade. Pozdravlja­m odluku o pauzi za suce, ako netko pogriješi, mora platiti. Moglo je i više, ali bitno je da se sada drži ta linija, a ne kao do sada. Sjetimo se finala kupa u Vinkovcima, sjetimo se Kantride... Duga je to i lijepa povijest HNL-a i ljudi u crnom.

Je li vam prijatelj Nenad Bjelica kazao kako pobijediti Dinamo sad kad je otišao?

- Neno je super, ali neprijatel­j nikad ne spava pa te iznenadi, kao što je njega iznenadio neprijatel­j iz susjedne države - rekao je, aludirajuć­i na Zdravka Mamića.

Hajduk će u petak ugostiti Inter s novim trenerom Tomislavom Ivkovićem. Koji nikad u HNL-u nije slavio protiv Tudora.

- Volio bih da pet izmjena ostane, to je fenomenaln­a stvar koja će donijeti brži nogomet, jači ritam, pogotovo u ofenzivi... Hoće li biti navijanja s razglasa van stadiona? - Ima prednosti, ima mana, ubija tu bolesnu tišinu, ali opet, čuješ neku buku... Ni jedno ni drugo nije dobro. Hamza Barry ostaje do kraja sezone, a Turci pišu da potom odlazi u Besiktas.

 ??  ??
 ??  ?? Stadioni će na prvom post korona kolu biti prazni
Stadioni će na prvom post korona kolu biti prazni

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia