24sata

ELITA U OSIJEKU, NAGRADE TAJNA

SPEKTAKL Donna Vekić okupit će ‘creme de la creme’ hrvatskog tenisa u Osijeku, finale će prenositi HRT, a bit će čobanca i kulena

- Piše: DAVOR KOVAČEVIĆ

Sve najbolje što hrvatski tenis ima u ovom trenutku po ATP i WTA ljestvicam­a od četvrtka do nedjelje boravit će u Osijeku.

Marin Čilić i Borna Ćorić predvode muški kontigent humanitarn­og turnira “Hrvatski Premijer Tenis”, a u kojemu su još i naše najjače snage parova (Pavić, Mektić, Dodig) te one mlade (Gojo, Serdarušić, Ajduković), dok su Donna Vekić i Ana Konjuh najzvučnij­a imena ženskog dijela. Nedostaje tek naša najbolja tenisačica i 15. svjetska Petra Martić, koja

PORAZI OVE SEZONE

ČUVAO SINA Nedavno mu se rodio sinčić Baldo, a tijekom stanke prouzrokov­ane koronom čuvao ga je.

MARIN ČILIĆ ove je godine pao na 37. mjesto karijere. Ipak, pomalo se vraća u formu, u zadnjemu meču u ožujku razbio je Sumita Nagala. je ostala u Floridi. Svi su se oni, uključujuć­i i legende koje predvode Goran Ivanišević i Iva Majoli, odazvali pozivu i inicijativ­i Donne Vekić i njezina oca Igora, čija je ideja bila na jednome mjestu (TK Osijek) okupiti hrvatski teniski “creme de la creme”.

Šteta je što Čilića, Vekić i ostale neće uživo moći vidjeti publika. Ostalo se pri inicijalno­j odluci da se sve igra “iza zatvorenih vrata”, ali ni povoljna epidemiolo­ška situacija u Hrvatskoj nije pomogla da se odluka promijeni. Reklame koje su postavljen­e na zaštitnu žicu neće dopustiti znatiželjn­e poglede. Organizato­ri

POBJEDE OVE SEZONE

ORGANIZATO­RICA Donna je ambasadori­ca Osječko-baranjske županije, a sad je dovela i zvijezde.

DONNA VEKIĆ Najbolja hrvatska tenisačica još se traži. Na WTA ljestvici je 24., a zadnji meč odigrala je u veljači protiv Poljakinje Ige Swiatek i izgubila.

OPET SPREMAN Muku je mučio s bolnim leđima i žuljevima, ali sad je, kaže, potpuno spreman.

BORNA ĆORIĆ Postao je prvi naš reket (ATP 33.), ali ni za njega ovo nije bajna sezona. Zadnji meč odigrao je u veljači i izgubio od Cristiana Garina.

su “unajmili” cijeli klub, pa unutra, uz gledatelje, neće moći ni, primjerice, rekreativc­i. Samo mediji, čiji je odaziv izniman, te najmlađi koji će danas na Kid’s dayu prebaciti koju lopticu sa svojim idolima. Nagradni fond koji su osigurali sponzori i koji će do nedjelje ostati tajna ići će osječkom KBC-u, dok će gledatelji tijekom mečeva pozivima moći donirati novac projektu hrvatskih znanstveni­ka za istraživan­je korona virusa te pronalažen­ju cjepiva i lijeka za isti. Nedjeljne susrete prenosit će HRT. Bit će i specijalit­eta poput fiš-paprikaša, kulena, čobanca...

ANA KONJUH Vraća se na teren nakon godinu i pol dana i teške operacije lakta. Zadnji meč igrala je u Budimpešti protiv Pauline Parmentier.

GORAN IVANIŠEVIĆ Igra uglavnom turnire veterana i legendi, ali i dalje je u zavidnoj formi. Zadnji službeni meč odigrao je 2011. u paru s Čilićem u Zagrebu.

8

4

5

5

4

5

0

0

0

0

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia