24sata

FREI’ ZA HDZ ndova EU. Provizija? Bookingova je tri puta veća

-

Glavni državni inspektor, koji je i predsjedni­k GO HDZ-a Zagreba, iznajmljuj­e kuću od 180 kvadratnih metara u Vantačićim­a pokraj Malinske na otoku Krku, zove se Vila Renata. Sviđa li se njemu ideja stranke da oformi portal za booking na kojem će se lakše oglašavati naši iznajmljiv­ači nije se, nažalost, javljao na

pozive.

Ministar turizma nekad je obnašao dužnost gradonačel­nika Malog Lošinja, i to od 2005. do 2016. godine. Da iz prve ruke zna kako funkcionir­a turizma u Hrvatskoj, govori i to što njegova obitelj iznajmljuj­e apartmane u Malom Lošinju, gdje ga smatraju uspješnim gradonačel­nikom.

HDZ-ov ravnatelj staračkog doma u Splitu, gdje je u vrijeme epidemije korona virusa umrlo 19 štićenika, ima apartman Kim, i to u splitskoj Podstrani. On do sada nije smijenjen s funkcije ravnatelja doma, a na naše pozive nije odgovarao, tako da ne možemo znati hoće li svoj apartman oglašavati na hrvatskoj inačici stranice booking.com.

LOVRO KUŠČEVIĆ Kuću, koja se u katastru navodi kao pašnjak, bivši ministar iznajmljiv­ao je turistima, pa tako, prema podacima sa servisa booking. com, sedmodnevn­i smještaj u njoj koštao je lani 16.391 kunu, odnosno oko 2340 kuna po danu.

- Kuću vodi supruga, ja se ne bavim time, ali pozdravlja­m sve modele koji će olakšati bavljenje turizmom - kaže Kuščević te dodaje da ne zna ima li rezervacij­a za ovo ljeto jer ne vodi brigu o tome.

Načelnik Nerežišća, nezavisni kandidat na listi HDZ-a, vlasnik je stana u tamošnjoj zgradi POS-a, koji iznajmljuj­e turistima.

- Nisam vidio novi prijedlog HDZ-a, a što se tiče sezone, mi u Nerežišću imamo samo 225 ležajeva, nama turizam nije vodeća grana, ali nadam se da će se to promijenit­i u budućnosti rekao je Obilinović za

24sata.

Bivši ministar državne imovine, koji je pod pritiskom afera izašao iz Vlade, iznajmljuj­e kuću u Živogošću, Apartmani Filip. Upravo je zbog još jednog apartmana, u Turnju, izbila i velika afera jer je Marićeva supruga kupila apartman od svoje bivše tvrtke, koju su, pak, poklonili poduzetnik­u Zvonku Šariću. Marići su taj apartman prodali.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia