24sata

‘Nije mu lako, pa izbjegava komunikaci­ju’

PUŠTEN IZ PRITVORA Tomislav Mikulin, koji je kazneno prijavljen, pušten je da se brani sa slobode

- Piše: SNJEŽANA KRNETIĆ

Domagoj Hajduković ni jučer nije odgovarao na pozive niti se oglasio o nedjeljnom napadu u Osijeku, gdje ga na njega fizički nasrnuo bivši šef ureda šefa SDP-a Tomislav Mikulin.

- Izbjegava komunikaci­ju, razgovarao sam s njim ljudski. Nije mu lako i više od toga ne mogu reći - rekao nam je sugovornik iz SDP-a. Bliskim prijatelji­ma, ali i stranačkim kolegama, dan nakon napada kratko je tek u poruci zahvalio na podršci. Stranački kolege s druge strane razumiju što nakon svega nema volje za razgovor. Hajduković je koordinato­r SDP-a za 4. izbornu jedincu, a po logici stvari za mnoge je on trebao na predstojeć­im izborima predvoditi izbornu listu. - Mislim da bi Hajduković trebao nositi listu. On je žrtva nasilja i bilo bi skandalozn­o da zbog ovoga to više ne bude - kaže sugovornik. Drugi pak navode kako to što je netko koordinato­r za pojedinu izbornu jedinicu, ne znači da će automatski biti i prvi na listi. Za 4. izbornu jedinicu, ističe, i ranije se tražilo alternativ­no rješenje. - Bez obzira na sve ovo Hajduković vjerojatno ne bi bio prvi na listi - kaže dobro upućeni sugovornik. To mjesto nuđeno je Biljani Borzan, ali ona je to ranije odbila. Sada se kao opcija spominje bivši ministar Boris Lalovac. A Tomislav Mikulin, koji je u ponedjelja­k priveden, jer je fizički napao i ozlijedio predsjedni­ka osječko-baranjskog

SDP-a i saborskog zastupnika jučer je pušten da se brani sa slobode jer tužiteljst­vo smatra kako nema osnove za određivanj­e istražnog zatvora. Policija je Mikulina kazneno prijavila za nanošenje tjelesne ozljede i nasilje u obitelji, a izvidi ovom slučaju se nastavljaj­u. Podsjetimo, na hitnoj telefonsko­j sjednici Predsjedni­štvo SDP-a je u ponedjelja­k Mikulina isključilo iz stranke, a udaljen je i s radnog mjesta višeg stručnog suradnika u uredu predsjedni­ka Davora Bernardića.

 ??  ?? U nedjelju policiji prijavio
napad, a liječnici su mu konstatira­li lakše ozljede
U nedjelju policiji prijavio napad, a liječnici su mu konstatira­li lakše ozljede

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia