24sata

U Dubrovniku ima kave za 8 kuna, ali i kole za 30

-

Na makarskoj rivijeri još nema gostiju, no ugostitelj­i drže relativno visoke cijene. Slično je i u Dubrovniku, gdje potiho najavljuju da bi kafići mogli i pojeftinit­i.

Sad se kava može popiti već za osam kuna, no neki za mali macchiato traže više nego dvostruko više, čak 18 kuna. U okvirićima smo naveli najčešće cijene u kafićima, slastičarn­icama i na tržnicama. Puno nižih nema, ali relativno lako je pronaći skuplje piće, sladoled ili voće. U Dubrovniku tako ima kuglice sladoleda za osam, ali i za 12 kuna. Tamo je i najskuplja kolu. Bočica stoji 30 kuna.

I u Splitu trenutačno ugostitelj­i drže cijene poput lanjskih. Prodavači voća priznaju da su poskupjeli, ali dodaju kako će, ne dođu li uskoro turisti, morati snižavati cijene.

Na Hvaru su pića do 70 posto skuplja nego u Splitu pa izgleda kao da ugostitelj­i plaćaju kartu za trajekt za svaku rundu koja na otok dođe s kopna.

U Opatiji sezonski kafići i štandovi još nisu otvoreni, a u Novom Vinodolsko­m još pregovaraj­u hoće li ih otvoriti 15. lipnja ili 1. srpnja. Ne zna se ni hoće li otvoriti hotel Lišanj, koji je na tamošnjoj plaži.

U Poreču i Umagu tek će 15. lipnja otvoriti mnogobrojn­e hotele, a ne rade još ni ugostitelj­ski objekti oko njih ili na plažama. Žele li se osvježiti, malobrojni turisti moraju u grad na sok ili kavu, a cijene su poput lanjskih. Ni u središtu Poreča nisu svi lokali otvoreni pa je gotovo nemoguće pronaći krišku pizze. Tko ih peče, uglavnom nudi cijele. Za razliku od Poreča, u Biogradu su već otvorili slastičarn­ice i kafiće uz obalu. Parkiranje uz plažu u Umagu će se plaćati tek od 15., a u Šibeniku ljetne cijene vrijede od 1. lipnja. U Cresu sat parkiranja stoji 15 kuna, a naplaćuju čak i noću. (mi, mt, gj, ig, vbš, dj, pš, il)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia