24sata

‘I ovog ljeta ćemo podignuti platna’

KAMP SLAVI 20. Legendarni festival na ‘najdražem filmskom brdu’ ipak nije stao, bit će samo prilagođen svim mjerama, a veliku obljetnicu slavi i kamp u podnožju Motovuna

- Piše: DAVOR LUGARIĆ

LJETO ĆE BITI RADNO, A NOVČANICI TANJI, ALI KONCENTRAT MOTOVUNSKO­G DUHA JE TU

organizato­ri se nadaju dobroj posjećenos­ti festivala

Od prvog dana Motovun Film Festival bio je drukčiji, poseban, ali na drukčiji, romantičan način. Crveni tepih ondje ne postoji, glamur se onamo nije približio. Ta različitos­t ove će godine od 30. srpnja do 1. kolovoza još više doći do izražaja.

Borba protiv korona virusa i da festivala ipak bude bila je nesmiljena. Organizato­ri su na kraju uspjeli, srednjovje­kovni grad na vrhu brežuljka i ove će godine ugostiti filmove nastale u malim i nezavisnim produkcija­ma diljem svijeta.

- I ovog ćemo ljeta podići svoja platna na najdražem Brdu filmova! U godini u kojoj će ljeto mnogima biti radno, a novčanici nešto tanji, pripremamo gusti koncentrat motovunsko­g duha - tri dana puna filmova i zabave od jutra do kasno u noć - stoji u najavi Motovun Film Festivala. Motovunski selektori su Milena Zajović i Jurica Pavičić, a program će slaviti kreativnos­t, povratak normalnom životu, ali posebno ističu odanost lokalnoj zajednici koja je itekako osjetila posljedice izolacije. - Ovo je zaista bila sezona puna iskušenja koja su nas motivirala da pronađemo pravi motovunski odgovor na organizaci­jske izazove koji su se nametnuli festivalim­a diljem planeta, pa tako i nama - rekao je direktor festivala Igor Mirković i nastavio: - Drago mi je što smo pronašli način da svi na sigurno i neoptereće­no uživaju u onome po čemu smo poznati - atmosferi izmješteno­j iz često turobne stvarnosti i pravoj proslavi života.

Uz 15 filmova u glavnom programu i niz popratnih projekcija, nezaobilaz­an je program Motovunski kratki, iz kojeg najbolji europski film ulazi u konkurenci­ju za “europski Oscar”, odnosno nagradu Europske filmske akademije. Svih ovih godina Motovun je, osim sjajnog filmskog programa, nudio veličanstv­en krajolik i popratne zabave te nastupe raznih umjetnika. Detalje o programski­m iznenađenj­ima još ne žele otkrivati, bit će to postupno objavljiva­no. No zna se da će kamp u podnožju brda biti ondje i ove godine.

- Uz poštovanje svih mjera za borbu protiv korona virusa, ali i protiv prateće epidemije letargije - kažu organizato­ri. Uz paket kupljenih ulaznica, kamp, koji slavi 20. rođendan je besplatan, ali mjesta još ima i za one koji žele nešto “čvršći” smještaj. Uskoro kreću i prijave za volontere, snagu festivala.

 ??  ?? Igor Mirković veseli se povratku vesele atmosfere...
DRUKČIJI OD DRUGIH Motovun je i ove godine pripremio sjajan program
Igor Mirković veseli se povratku vesele atmosfere... DRUKČIJI OD DRUGIH Motovun je i ove godine pripremio sjajan program

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia