24sata

Mark napokon imao vremena i za svoju muziku

- Piše: DAVOR LUGARIĆ

Nazivaju ga svestranim umjetnikom, a dosad je Mark Mrakovčić najviše bio znan kao producent mnogih domaćih bendova i kantautora, a u nekima je i svirao.

Proteklo razdoblje, negativno i socijalno otuđeno, zatvoreno i tugaljivo imalo je i pozitivnih strana. Mnogi su poradili na sebi, na svojim vještinama i kvalitetam­a, a neki, poput Marka, napravili i nešto novo. Početkom mjeseca ovaj umjetnik izdao je svoj album prvijenac, “Breeding black Sheep”. Album ovoga glazbenika mješavina je indie-rocka, bluesa, countryja, garagea... Mnogo toga može se naći na njemu iako sadrži samo osam pjesama, a možda je malo zasmetala samo kratkoća albuma, koja je negdje oko 21 minutu. No koliko se na ovaj prvijenac čekalo, bolje da je i ovako izašao, jer su njegove pjesme zaslužile doći do ljudi.

Kako je sam otkrio, mješavina je to nekih starih pjesama, koje su u ladici stajale i po deset godina, ali i novih. Imao je u “optjecaju” 16 pjesama, no na kraju je odlučio taj broj prepolovit­i.

- U kratkom vremenu uspio sam arhivirati oko 16 pjesama. Zapravo sam samo želio arhivirati neke stare stvari, ali neprestano su dolazile i nove. Album je za mene veoma osoban, a ispao je puno vedriji nego što sam očekivao - rekao je zagrebački glazbenik. Osim teksta i glazbe, potpisuje snimanje, produkciju, miks i master albuma. Zanimljiv omot djelo je Neve Ivanec, a album je dostupan na streaming servisima.

 ??  ?? Nesvakidaš­nji omot djelo je Neve Ivanec
Nesvakidaš­nji omot djelo je Neve Ivanec

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia