24sata

NINA I ‘KARAOKELEK­TIRA’ UZ KRISTIJANA KOJI SVIRA

- Piše: DAVOR LUGARIĆ

Na ljetnim večerima HNK u Zagrebu danas u 19 sati prisjetite se na zabavan i interaktiv­an način školske lektire. U glazbenom šou-performans­u Nina Violić i Kristijan Beluhan opjevat će opća mjesta hrvatske literature s gledatelji­ma.

Dio je to programa “Ljetne večeri HNK u Zagrebu”, koje su počele prošle subote ispred zgrade kazališta izvedbama članova ansambla Drame, Baleta i Opere. Gledatelji su sjajno prihvatili ideju vodstava HNK, koje se na taj način želi odužiti građanima jer su podržali njihov projekt kad su u vrijeme karantene svirali i pjevali po zagrebački­m kvartovima, naravno, uz distancu. Sad sve pozivaju pred “svoju kuću”, a poruka je to ujedno da nisu zaboravili na svoju publiku, bez obzira na teška vremena i nedaće koje su snašle Zagreb.

A kako i teška vremena donose pozitivne nove stvari, tako je nastao i autorski projekt Nine Violić “Karaokelek­tira”. - Radosna sam što nas je situacija navela na ovaj projekt, koji je izašao iz potrebe da ljudima damo nešto veselo, zabavno i šaljivo. Opjevali smo velike autore hrvatske klasične literature, i to je projekcija svih gledatelja, a pjevat ćemo svi zajedno, sa što više ljudi - najavila je Nina.

Svi su posjetitel­ji pozvani da se pridruže umjetnicim­a u izvedbi ispred HNK.

- Neće, kao na klasičnim karaokama, biti ekrana s tekstom, ali tu sam ja za pomoć dodala je Nina.

Za publiku su pripremili pjesme “Voćka poslije kiše” i “Slap” Dobriše Cesarića, od Miroslava Krleže “Gospoda Glembajevi” i “A što je život” te ulomak iz drame “Vučjak”. Od Tina Ujevića čut će se “Notturno”, “Svakidašnj­a jadikovka” i “Kolajna”, a od Augusta Šenoe ulomak iz “Seljačke bune”. Za kraj su ostavili Ivana Gundulića i “Himnu slobodi”. Osim Violić i Beluhana, u projektu sudjeluju Vjekoslav Babić (klavir), Davor Doležal (gitara), Ivan Gazibara (bas), Bruna Matić (bubnjevi) i Leo Beslać (efekti). Korištena je glazba Mitje Vrhovnika Smrekara iz predstava Drame HNK u Zagrebu.

Iz programa Ljetnih večeri sljedeći je na redu “Glazbeni put oko svijeta” 15. lipnja.

 ??  ??
 ??  ?? AUTORSKI PROJEKT Ispred zagrebačko­g HNK Nina Violić i Kristijan Beluhan izvest će performans u kojem su opjevali velike autore klasične hrvatske literature
Gledatelji su oduševljen­i i hrle gledati program ispred HNK
AUTORSKI PROJEKT Ispred zagrebačko­g HNK Nina Violić i Kristijan Beluhan izvest će performans u kojem su opjevali velike autore klasične hrvatske literature Gledatelji su oduševljen­i i hrle gledati program ispred HNK

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia