24sata

‘Za voljeni Liverpool radimo feštu u Mostaru’

POPULARNI ‘REDSI’ U Shankly’s Pubu u Mostaru okupit će se svi navijači Liverpoola, slavit ćemo, kaže Adrijana

- Piše: ANTONIO BEVANDA

You’ll never walk alone, to je sveti stih za sve navijače Liverpoola diljem svijeta. Baš se tako u prijevodu na naš jezik zove knjiga Adrijane Prskalo (32). Hercegovka rodom iz Rame, koja živi u Mostaru, u tom je gradu u studenom prošle godine predstavil­a knjigu “Nikada nećeš hodati sam”.

- Liverpool obožavam godinama, a nakon što sam pročitala knjigu ‘Rusija naših snova’ od Zlatka Dalića, dobila sam ideju da i ja napišem knjigu o voljenom klubu. Knjigu o Svjetskom prvenstvu u Rusiji sam pročitala u dan-dva - počinje priču Adrijana i nastavlja:

- Lani je Liverpool imao veliku prednost ispred Cityja, a kad je City izgubio jednu utakmicu u siječnju, odlučila sam da je vrijeme da počnem pisati. Mislila sam, to je ta godina, napokon ćemo uzeti naslov u Engleskoj, a onda se sve promijenil­o. Zbog toga jedno vrijeme nisam imala motiva pisati, a onda se dogodio preokret protiv Barcelone, pobjeda protiv Tottenhama u finalu Lige prvaka i opet sam počela pisati.

Knjigu je predstavil­a u studenom 2019. u Mostaru, a zatim je predstavlj­ena i u Zagrebu. Na predstavlj­anje knjige u Mostar došli su i roditelji Dejana Lovrena, a on se javio porukom. - Lovren je napisao predgovor knjige, urednik i lektor je profesor Ivo Čolak. Bilo je planirano da se knjiga predstavi i u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori, ali je korona poremetila planove. To će morati još pričekati - kaže Adrijana, kojoj je u četvrtak bio poseban dan. Njezin voljeni klub je nakon 30 godina čekanja osvojio naslov engleskog prvaka.

- Nisam očekivala titulu u četvrtak, nego tek idući tjedan nakon derbija sa Cityjem. Bila sam umorna jer sam taj dan došla u Međugorje povodom 39. godišnjice Gospina ukazanja. Iz Rame nas je gotovo pedeset pješice više od 120 kilometara hodalo do Međugorja. Navečer sam legla, a onda su u grupu počele stizati poruke. Još malo i naslov je naš. Kad smo ga i službeno osvojili, obukla sam dres i otišla proslaviti naslov s prijatelji­ma u Shankly’s Pub u Mostaru. To je službeno okupljališ­te nas navijača Liverpoola u Hercegovin­i. Feštu ćemo napraviti i na kraju sezone, a porukom nam se preko Instagrama javio i Dejan Lovren - rekla nam je Adrijana Prskalo, koja je Liverpool gledala po Europi.

- Bila sam na nekoliko utakmica u Ligi prvaka u gostima, a četiri sam puta išla na domaće utakmice. Nekad s ulaznicama pomogne i Lovren, ali njega zove puno ljudi pa se za ulaznice probamo snaći sami - završila je Adrijana.

 ??  ?? SPISATELJI­CA
Predgovor za Adrijaninu knjigu napisao je Dejan Lovren
SPISATELJI­CA Predgovor za Adrijaninu knjigu napisao je Dejan Lovren
 ??  ?? Knjiga ‘Nikada nećeš hodati sam’ ima više od 300 stranica i stoji 120 kuna
Knjiga ‘Nikada nećeš hodati sam’ ima više od 300 stranica i stoji 120 kuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia