24sata

EUROPSKII JAZZ ŠLAGERI ZA KRAJ LJETNIH VEČERI HNK

ODLIČAN PROGRAM U lijepom ambijentu ispred zgrade kazališta od početka lipnja bio je raznovrsta­n program u znak zahvalnost­i publici

- Piše: DAVOR LUGARIĆ

Početkom lipnja krenuo je program “Ljetne večeri HNK u Zagrebu”, a tad su se brojnoj publici na pozornici ispred kazališne zgrade predstavil­i Drama Balet i Opera.

Bila je to “Lipanjska noć” i uvod što nas sve čeka na prekrasnoj pozornici u nešto manje od mjesec dana i u nekoliko programa. Priča završava danas, kad su na rasporedu “Europski jazz šlageri” od 20 sati. - Kazalište je bilo zatvoreno dva mjeseca i smišljali smo programe na otvorenom. Projekt HNK u vašem kvartu bio je odlično prihvaćen kad smo pjevali po Zagrebu i sad smo u znak zahvale pozvali publiku pred naša kuću - riječi su intendanti­ce Dubravke Vrgoč. Nakon uvodne predstave, priliku pokazati se imao je ansambl Baleta. Publika je mogla vidjeti nekoliko vježbi zagrijavan­ja, a izveli su, što je zapravo na neki način bilo premijerno, ulomak iz “Ponos i predrasude” Jane Austin, čija je premijera predviđena za kraj godine, te solo točku Takuye Sumitoma “Osam komada za četiri timpana: VIII. marš Elliota Cartera”.

Nina Violić doba karantene i “nerada” iskoristil­a je za sjajan autorski projekt “Karaokelek­tira”. U suradnji s Kristijano­m Beluhanom opjevali su “opća mjesta hrvatske literature”. Na pozornici su im se pridružili glumci, prolaznici i, što je najvaždjec­a. nije,

Zajedno su pjevali

“njihovu” izvedbu “Voćka poslije kiše”, “Slap”, “Gospoda glemnbajev­i”, “A što je život”... Bio je i tu “Glazbeni put oko svijeta”, kad su vrsni glazbenici Brass sekcije orkestra Opere HNK u Zagrebu udružili snage sa solisticom Adelom Golac Rilović u operno-operetnom programu te izveli polke i tango na novi i uzbudljivi način. Za kraj su ostali “Europski jazz šlageri”. Uz glazbenike orkestra i soliste Opere HNK u Zagrebu, nastupit će Mate Matišić, koji je i osmislio večer “Europskih jazz šlagera”. Djela Kurta Weila i aranžmani Djanga Reinhardta obećavaju posebnu večer pred kazalištem.

 ??  ?? Kristijan Beluhan i Nina Violić oduševili su svojim ‘obradama’ lektire
Kristijan Beluhan i Nina Violić oduševili su svojim ‘obradama’ lektire
 ??  ?? VELIKA POSJEĆENOS­T
Program ispred zgrade zagrebačko­g HNK došli su pogledati i Ivanka Mazurkijev­ć te Mrle
VELIKA POSJEĆENOS­T Program ispred zgrade zagrebačko­g HNK došli su pogledati i Ivanka Mazurkijev­ć te Mrle

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia