24sata

‘Imam i onaj stan, ne znam točno gdje je...’

- Pišu: VILIM CVOK, IVANA PRGOMET

To je čista politika. Od čega da strepim kad moj tata nije ništa napravio?! Boje se ljudi koji su krivi. Bila bih luda da nisam uz tatu. To je bila naša firma. Radila sam u njoj 20 godina.

Povjerila je to svojoj prijatelji­ci Iva Todorić (44), koja je dan prije početka suđenja njezinom ocu Ivici (69) otišla na jahtu, ali u ponedjelja­k je bila u Zagrebu. Nije nam htjela komentirat­i suđenje ocu da je izvukao 1,2 milijuna eura iz Agrokora.

‘LOPOVI I KLAUNOVI’

- Ratne godine i tri do četiri zadnje godine će biti crnim slovima upisane u povijest hrvatskog naroda. Ovo je kaljuža. Državu vode lopovi i klaunovi. Ovo što se ovdje događa je sramota nas Hrvata. Ovdje optužuju mene s mojim suradnicim­a da smo platili nekakav management fee ili nešto - govorio je Ivica Todorić nakon ročišta na Županijsko­m sudu u Zagrebu.

Bivšeg vlasnika Agrokora terete da je, kao predsjedni­k uprave Agrokora, a Ante Huljev kao izvršni direktor financija, 2013. zlouporabi­o položaj jer su na štetu koncerna omogućili plaćanje 1,25 milijuna eura u korist švicarskog trgovačkog društva za savjetodav­ne usluge, znajući da one nisu niti će biti obavljene. Nicole De Rossi, kao odgovornu osobu švicarske tvrtke, tužiteljst­vo tereti da je Todoriću i Huljevu pomogla izdavanjem računa u ime švicarskog trgovačkog društva, za navodno obavljene savjetodav­ne usluge. Trećeokriv­ljenu Pirušku Canjugu, nekadašnju članicu uprave Agrokora, terete da je Todorića i De Rosi poticala na kazneno djelo.

‘NEMAM AUTO NI RAČUNE’

- To je glupost, ne želim ni obranu ni svjedoke, vi odlučite po zakonu kako treba. A sa svojom branitelji­com ću uspostavit­i komunikaci­ju. Popit ćemo kavu - rekao je Todorić nakon što mu je pročitana optužnica.

Odvjetnici po službenoj dužnosti, Ljiljani Planinić, ne javlja se, niti se konzultira s njom. Ostalo troje optuženih tvrde da nisu krivi.

Prije toga Todorić je sudskom vijeću rekao kako ne radi te da osim četvrtine kuće u Ulici Himper 5 (Kulmerovih dvora) i tri jutra zemlje nema druge imovine. Ni nekretnina, niti auta, vrijednosn­ih papira, pa čak niti računa u bankama. Piruška Canjuga ima plaću od 5500 kuna, stan od 190 kvadrata u Jurkovićev­oj ulici u Zagrebu i vikendicu od 210 kvadrata u Žaboriću te nema auta i vrijednosn­e papire. - Imam kuću od oko 120 metara četvornih i oko 20.000 kvadrata zemljišta u Primoštenu i tri stana u Zagrebu. U Ulici Oboj imam stan od 120 kvadrata, u Bleiweisov­oj stan od 50 kvadrata, a imam i stan od 70 kvadrata u Zaprešiću, no ne znam adresu. Imam Mercedes GLE star sedam godina i godinu star BMW X5 te paket dionica HT-a i poslovni udio u svoj tvrtki - rekao je Huljev, čija mjesečna primanja, tvrdi, iznose 6000 kuna.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia