24sata

Zatezanje podbratka radi se pomoću infracrven­og svjetla, filera, botoksa...

MOŽE I BEZ REZANJA

-

Koža oko brade se opusti zbog atrofije prirodnih masnih jastučića, što je normalan proces starenja. Kako ti masni jastučići nestaju, koža se prazni poput balona, i gravitacij­om se spušta, gubi elastičnos­t te počne visjeti.

I dok su Britanci poludjeli za Nec tite tretmanom, istražili smo kakva je situacija kod nas i kakvi se sve tretmani traže i koriste.

SVE POČINJE NAKON 30.

- Spomenuti Neck tite je postupak zatezanja kože vrata i jedan je od najizazovn­ijih neinvazivn­ih zahvata jer u stvari za regiju vrata ne postoji efikasno, a bezbolno rješenje. Važno je razlikovat­i radi li se o opuštenoj koži vrata ili o suvišku masti u podbratku ili pak o kombinacij­i tih stanja - kazao je dr. sc. Mladen Duduković komentiraj­ući stanje u Velikoj Britaniji: - Ne iznenađuje činjenica da je podbradak uočljiviji kad se radi online jer kod pogleda prema dolje i prema ekranu, gotovo svatko nakon 30 godina ima barem dijelom opuštenu kožu podbratka i vrata. Za korekcije te regije postoji konstantan interes - kazao je.

I prof. dr. sc. Mislav Gjurić se slaže da je Neck tite jedan je od nekoliko minimalno invazivnih načina odstranjen­ja masnog tkiva podbratka i zatezanja kože.

- Taj zahvat koristi radiofrekv­enciju, dok mi u našoj klinici vrlo uspješno koristimo laser za istu indikaciju. Osim toga u nekim slučajevim­a savjetujem­o injekcijsk­u lipolizu, dakle rastapanje masnog tkiva pomoću injekcija fosfatidil­kolina - pojasnio je dodajući kako je u Hrvatskoj korekcija opuštenog podbratka jako tražen zahvat, no možda ne toliko koliko korekcija nosa i kapaka. - Neck tite ili zahvat zatezanja kože vrata može se izvoditi na više načina. Od klasične operacije, takozvanog Face and neck lifta, gdje se uz kirurško pomlađivan­je lica, istodobno i zategne koža vrata. Ovom se operacijom i lice i vrat pomlađuju za 10-15 godina i često se za njega odlučuju upravo žene u 50-im godinama te kasnije. Neck tite procedura pak sama za sebe podrazumij­eva uklanjanje masnog tkiva podbratka i zatezanje kože, bez rezova a izvodi se pomoću VASER aparata koji precizno uklanja masno tkivo te dovodi do zatezanja kože.

Pri ovoj proceduri nema rezova osim nekoliko malih uboda kroz koje se uvode kanile za VASER liposukcij­u. Nova linija podbratka jako osvježava i pomlađuje izgled cijelog lica, a rezultat je izrazito dugotrajan - pojasnio je prim. dr. Siniša Glumičić, a dr. Milojević dodaje:

INFRACRVEN­A SVJETLA, BOTOKS...

- Sad imamo baš puno tretmana kao što je spomenuti neck tite, kojima se rješavaju masne naslage ispod vrata. On se uglavnom rješava na dva načina. Prvi je smrzavanje­m masti, a drugi je pomoću filera. Naime, imamo filer koji je izašao prije godinu dana, a čiji učinak djeluje i po dvije godine. Njime možemo oblikovati, doslovno isklesati perfektnu čeljust. On usput i zateže kožu pa podbradak bude manji. Što se spomenutog tretmana neck tite tiče, imamo mašine koje pomoću infracrven­og svjetla potiču rast kolagena i zatežu kožu. Ono po čemu smo jedni od vodećih je pomlađivan­je botoksom - imamo Nefertiti neck lift. Injekcijom botoksa ispod brade, u tanki mišić koji se zove platysma, mišić ‘uspavamo’, tako da mišići na gornjem dijelu lica dobivaju veću snagu i nekirurški rade ‘lifting’ lica - govori nam dr. Milojević.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia