24sata

Na snimci bivše cure Filip je izbezumlje­n

DISFUNKCIO­NALNA OBITELJ Među njima je stalno bilo nesuglasic­a. Djeca ne bi mogla ući u stan pa bi preskakali preko mog balkona, ispričao je susjed

- Piše: MARIO MATANA

Čula sam više rafala. Pogledala sam prema trgu na Šperunu, vidjela sam dim i ništa drugo. Pokupila sam robu, krenula zatvarati kapiju. Tad se pojavio Jurica Torlak. Njega poznajem otkad je bio dijete, igrao se nekad u našem dvoru s mojim sinovima. Samo mi je uspio reći: ‘Mare, propucan sam, umrit ću!’, iskaz je svjedokinj­e Marije Brkljačić, koja živi blizu mjesta zločina, na suđenju Filipu Zavadlavu.

- Govorio je da će umrijeti, da mu zovem majku. Sin mi je pozvao Hitnu. Vidjela sam da je Jure u teškom stanju, počeo se trzati. Uvela sam ga u prizemlje, polegla na krevet, a onda je došla Hitna pomoć - svjedočila je susjeda iz Senjske ulice. Milena, majka Jurice Torlaka, nije se pojavila na svjedočenj­u pa je pročitan njezin iskaz.

- Moj sin bio je dobar i duševan, ali imao je manu što je jako puno počeo piti i to je počelo još od 2004. godine, kad je motorom u Splitu pregazio maloljetnu curicu. To ga je proganjalo, izlaz je našao u alkoholu. Nisam nikad posumnjala da se drogira ili prodaje drogu. Nakon što je izašao iz zatvora, umro mu je otac, nismo ga više mogli kontrolira­ti, počeo je jako piti alkohol. Ne znam s kim se družio niti znam tko je Zavadlav. Zvala me majka Filipa Zavadlava preko starijeg sina, htjela je izraziti sućut, ali ja sam to odbila. Moje psihičko stanje je grozno, ne spavam, u šoku sam - iskaz je majke ubijenoga Jurice Torlaka. Prvi susjed Zavadlavov­ih, koji živi baš preko puta, 63-godišnji Damir Šolić, na ulasku u sudnicu srdačno je mahnuo prema Filipu, pozdravio ga. Svjedočio je o očajnim obiteljski­m okolnostim­a u kojima su odrastali braća Stanislav i Filip te o danima koji su prethodili ubojstvima.

- U toj obitelji je stalno bilo nesuglasic­a. Filip je bio puno dobar, nije pušio, nije pio. Bilo je to van pameti, dica ne bi mogla ući u kuću, pa bi preskakali u svoj stan s mog balkona. Policija je često dolazila, evo i neki dan sam bio dati iskaz zbog nekakve paljevine u stanu - svjedočio je prvi susjed i nastavio:

- Dva dana prije sreo sam ga u portunu, bio je u jako lošem fizičkom stanju. ‘Sve je propalo’, u suzama mi je rekao. Pozvao sam ga na ručak, bio je strahovito tih, očito se u njemu nešto događalo. Rekao mi je da ga je ostavila cura. Ponudio sam mu da ga odbacim u bolnicu, no on je izvadio 4-5 vrsta tableta, rekao je da mu pomažu... Odvjetnik Branko Šerić rekao je kako iskazi susjeda potvrđuju da je pukla najslabija karika u obitelji - Filip - te da je njegova bivša djevojka Marija iz Beograda dostavila video u kojem se kod njega eksplicitn­o vidi osjećaj očaja. Po njemu, on je u trenutku ubojstva bio neubrojiv.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia