24sata

RAZBIT ĆU TE!

Nokautirat ću ga, staviti pojas oko pasa, pružiti mu ruku i otići kući. Sretan sam što će ovo završiti, rekao je Stipe Miočić

- Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

U ove tri godine odlično sam upoznao Cormiera. No to ništa ne znači jer je svaka borba drugačija, posebna i donosi nešto novo. Na meni je da uočim njegove slabosti i pretvorim ih u prednost. Sretan sam što će nakon ovoga sve biti gotovo, kaže Stipe Miočić.

Uz “Kuma” i “Gospodara prstenova”, trilogija Cormiera i Miočića jedna je od najpoznati­jih u svijetu. Kako kažu stručnjaci, najveći teškaški dvoboj svih vremena. Uostalom, kad to kaže predsjedni­k UFC-a, onda budite sigurni da je tako.

- Sigurno najveća teškaška borba ikad. Tko izađe kao pobjednik bit će najveći borac u UFC-ovoj povijesti - rekao je predsjedni­k Dana White.

Prvi meč dobio je Cormier, u drugom je Stipe slavio nakon velikog preokreta, jednog od najvećih u povijesti. U nedjelju je kraj trilogije.

- Daniel je sjajan borac, uvijek ide naprijed i ne staje. S razlogom je na vrhu. Takav će biti u nedjelju, ali ja sam se spremio na takav scenarij, naporno sam trenirao - kaže Stipe. U lasvegasko­j noći Stipe će moći potvrditi teze mnogih da je najveći svih vremena. Naravno, pitate li Stipu kako bi htio da borba završi, spremno će, kao iz topa, odgovoriti.

- Nokautom! Želim ga što prije nokautirat­i i napustiti kavez bez ozljeda. Ne sumnjajte da ću od prve sekunde ići na nokaut - kaže Stipe.

Mnogi borci smatraju da će ovo biti meč u pet rundi, da će se tek sudačkom odlukom dobiti pobjednik i novi vlasnik pojasa.

- Neka ode i do pete runde, spreman sam i na taj scenarij. Jedino mi je važno pobijediti - rekao je Stipe.

PPV ili “pay per view” za ovaj meč iznosi 64,99 dolara, a ulaznice nisu u prodaji jer će biti bez publike. Kladionice nemaju favorita, na pobjedu Miočića tečaj je 1,90, jednako koliko i na pobjedu Cormiera. Ako se odlučite kladiti, a ne znate na koga biste stavili novac, evo što kaže Stipe.

- Nemam apsolutno ništa protiv Cormiera, ali neka zna da ću pobijediti. Da, pobijedit ću, pružiti mu ruku, staviti pojas oko pasa i otići kući. Umoran sam od svega i jedva čekam da sve ovo završi, ovo je stvarno bilo pakleno vrijeme - rekao je Miočić.

Kakav će to biti meč. Cormierova posljednja borba. Vjerujemo da će u mirovinu kao poraženi.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia