24sata

VENECIJA OPET BRANE SU FIJA DIO GRADILI I U SPLITU

- Piše: EMIRAT ASIPI

Sistem brana koji bi Veneciju trebao sačuvati od potonuća prije nekoliko dana je pušten u punu funkciju. Posao koji su desetljeći­ma pokušavali dovršiti Talijani pokazao je traljavost. Milijarde eura otišle su u vjetar. Sustav ne funkcionir­a i Venecija je opet pod morem.

Projekt MOSE, odnosno Modulo Sperimenta­le Elektromec­canico - eksperimen­talni elektromeh­anički modul, pratio je niz tehničkih nedostatak­a i lošeg inženjersk­og rada na terenu, afera i koruptivni­h radnji zbog kojih su neki završili po zatvorima, pišu talijanski mediji. Najprije je odlučeno da se MOSE neće podizati kod izvanredni­h plima i oseka od +110 cm, nego tek kad Jadran zaprijeti Veneciji s +130 cm. Razlika od 20 centimetar­a za ovaj grad nije beznačajna. Zapravo, ako s plimom od +110 cm poplavi više od 11% grada, s +120 cm poplavi oko 50% Venecije, a uslijed plimnog vala od +130 cm čak je 70% grada pod morem. Operativni problemi brane koja bi trebala braniti jedan grad su: korozija, nemoguće čišćenje zapornica na dnu mora i prirodna nestabilno­st morskog dna.

ODRŽAVANJE 200 MIL. EURA

Uz to, niz operativni­h troškova i troškova održavanja. Procjene troškova održavanja ovoga sustava su između 100 i 200 milijuna eura godišnje. Ideja brane je da se uoči dolaska poplave s otvorenog mora,

PLIMA Inženjeri su sagradili brane na tri ulaza u Venecijans­ku lagunu koje bi se trebale aktivirati kad razina vode prijeđe 1,1 metar. No 6 od 78 brana su se pokazale neučinkovi­tima. posebnim podvodnim branama, zatvore tri otvora u venecijans­ku lagunu - kraj prolaza Lido, Malamocco i Chioggia. Tijekom tih nekoliko sati Venecijans­ka laguna bi bila zatvorena i brodovi ne bi mogli slobodno ulaziti. Ta podvodna pregradna vrata ležala bi na dnu mora i bila bi konstruira­na kao specijalni rezervoari napunjeni zrakom, odnosno vodom.

Kad bi se punili zrakom, tad bi se podizali prema površini mora i zatvarali ulaze u lagunu, a kad bi se ispumpao zrak, ponovno bi polegli na dno mora. Brane bi bile široke oko 20 metara, a visina bi varirala o dubini mora - od 20 do 30 metara. Projekt predviđa postavljan­je oko 78 brana, a njihov vijek trajanja bio bi oko 50 godina. Danas Venecija više ne tone, ali raste razina

SPAS ZA VENECIJU Dimenzije brana su 27-30 puta 20 metara, visine od četiri do pet metara i težine do 380 tona. Posao je to koji je bio zaključen na 75 milijuna eura sa splitskim škverom. mora zbog globalnog zatopljenj­a i efekta staklenika.

‘S NAŠE STRANE JE SVE DOBRO’

- Sustav MOSE funkcionir­a. Napominjem­o da taj sustav nije završen nego je tek pušten u probni rad tijekom kojega je 3. listopada 2020. obranio Veneciju od 129 cm visoke plime. Ponosni smo što smo sa 63 od ukupno 78 brana sudjeloval­i u građenju jednog od najvećih sustava za zaštitu u povijesti. Posao smo dobili na natječaju, a svi segmenti koje je Brodosplit isporučio su besprijeko­rni. Ne bismo željeli špekulirat­i zašto su nadležni odlučili da se brane podižu tek kad se očekuje 110 ili 130 cm plime, ali važno je reći da je to nedovršen sustav, čiji se završetak očekuje krajem 2021. - rekli su iz Brodosplit­a.

PROJEKT Projekt MOSE vrijedan 5,5 milijardi eura zasjenjen je brojnim korupcijsk­im skandalima, a uz to je premašio proračun i rok izgradnje, koji je bio 2014. Radovi su počeli još 2003.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia