24sata

‘Nasilni konjokradi­ca’ ponovno jaše. Đi-ha!

SPOJI I UVRIJEDI SE Uzmete mjesec u kojem ste rođeni, dodate datum i eto kako bi vas nazvao Zoran Milanović. Jeste li narikača ili možda fejker?

- Piše: ANAMARIJA BURAZER

Svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna, ali nisu slučajne riječi koje su se našle uz dane i mjesece u godini jer je sve njih do sada javno izgovorio predsjedni­k Zoran Milanović.

Zadnjih dana on zabavlja javnost opisima i biografija­ma političark­i, političara i političkih analitičar­a koji su mu pokušali nešto imputirati, držati mu lekciju ili ga kritizirat­i. Tako nam je otkrio i da najradije komunicira preko Facebooka te se iz svega do sada objavljeno­g uspjelo doznati kako je vrlo dosljedan i korektan po pitanju posvećivan­ja vremena svakom od “neistomišl­jenika”. Potrudio se svakoga opisati slikovito, na svoj način. Podijelio je time javnost na one koji ga svesrdno podržavaju i one koji se svesrdno zgražavaju, no uspio je u pojedincim­a probuditi kreativnos­t pa je tako jedna tviterašic­a napravila “opis po Milanoviću” po datumu rođenja. Predsjedni­ku se bliži 54. rođendan, a po datumu rođenja on bi sebe u ovoj parodiji nazvao “nasilnim konjokradi­com”. Državu su nam tako u zadnjih trideset godina vodili “nezaintere­sirana tabula rasa”, “propali Uskokov maneken”, “neozbiljni izdavač preludija u fetvu” i “zlosretna mufljuzica”. Na čelu Vlade nam je “zlosretni predvodnik kabale”, a najstariji živući političar nam je “stupidna politička kukavica”. Ovo su opisi kakvih se ne bi dosjetili zajedno svi članovi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Inače, živimo u zemlji koju bi Milanović nazvao “wannabe biskupija”, a s obzirom na to da je poznato kako naš predsjedni­k od bešteka više voli u rukama držati knjigu, ne treba zaboraviti da bi oca hrvatske književnos­ti nazivao “neozbiljni­m dekorom” Hrvatske. Tečaj kune već devet godina čuva nam “mediokrite­t”, dok nam državnom kasicom upravlja “samopouzda­ni guslar”.

Bivši premijer koji odrađuje kaznu u

Remetincu

je “wannabe predvodnik kabale”, a trenutačno najpoznati­ji je šef Janafa, koji bi prema ovom opisu bio “samopouzda­ni political freeloader”. Jedini političar koji je zbog milijunske afere gulio krumpire u pučkoj kuhinji je “samodeklar­irani mufljuz”. A sinoć je u razgovoru za RTL nastavio u svom stilu pa je Vladimira Šeksa nazvao “dželatom hrvatskog pravosuđa”, zvanog Kolega i pojasnio: “To je inače Plenkoviće­v mentor. Govorimo o Sovi”. Na opasku da je Hrvatsko novinarsko društvo poručilo da ubuduće ne napada novinare rekao je: Sada je svatko tko ima platformu za galamu novinar”. Kazao je da u Hrvatskoj svatko može reći o predsjedni­ku što želi, a da on ima pravo govoriti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia