24sata

LAKŠE SE PRATI POTROŠNJA UZ ČESTO OČITANJE

JAVLJATI STANJE Potrošači Gradske plinare Zagreb, umjesto kvartalnog obračuna, mogu zatražiti model samoočitan­ja pa sami javljati potrošnju

- Piše: IVANČICA LADIŠIĆ

su iz GPZ-Opskrbe. Oni koji zatraže plaćanje prema mjesečnom obračunu moraju javljati stanje plinomjera svaki mjesec, a za taj mjesec između 25. i 5. u sljedećem mjesecu. - Gradska plinara Zagreb dva puta godišnje mora očitati

- Nije dovoljno u aplikaciji potrošnju plina u svim kućanstvim­a, upisivati stanje plinomjera. Da a potrošači im moraju bi mogao plaćati svaki mjesec omogućiti pristup brojilu. prema potrošnji, potrošač mora Onemogućav­anje očitanja biti registrira­n na našu besplatnu je prekršaj web, odnosno mobilnu za koji ih se može aplikaciju MOJ RAČUN. Unutar kazniti - upozoravaj­u te aplikacije mora podnijeti iz GPZ-a. zahtjev za prelazak na mjesečni Dodali su da će obračun potrošnje plina. za Gradsku plinaru To se može samo na portalu, Zagreb brojila ali ne i na mobilnoj aplikaciji pojasnili opet očitavati su iz Gradske plinare poštari Hrvatske Zagreb-Opskrba (GPZ). pošte, a iduće je Onaj tko nije zatražio prelazak u prosincu. na mjesečni obračun potrošnje, Na internetsk­im plin plaća kvartalno. Svaka tri stranicama www. mjeseca se očitava, a potom gpz-opskrba. potrošačim­a stižu obračun i hr mogu dvije akontacijs­ke rate. se naći - Akontacijs­ke rate su prvenstven­o brojevi pomoć potrošačim­a, telefona posebno u zimskom periodu, na koje se kad je povećana potrošnja može dojaviti plina. Ne moraju ih plaćati, no stanje plinomjera, ako ih ne plate, morat će po ovisno o distribuci­jskom obračunu odjednom platiti sve što su potrošili u tri mjeseca dodali području.

REGISTRIRA­TI SE Kupac, potrošač mora biti

1

registrira­n na besplatnu web aplikaciju MOJ RAČUN https://mojracun.gpz-opskrba.hr/registraci­ja. aspx, a može se preuzeti i za pametne telefone.

Svaki mjesec preko aplikacije javim stanje plinomjera, no i dalje dobivam akontacijs­ke rate i obračun s razlikom. Gdje griješim, požalio se čitatelj.

ZAHTJEV Na web aplikaciji MOJ RAČUN može se

2

podnijeti zahtjev za prelazak na mjesečni obračun potrošnje (Moji podaci > Mjesečni račun > Odabir OMM > Pripremi zahtjev). Da bi to mogao, ne smije imati dugova.

OČITATI Za pojedini mjesec stanje brojila treba javiti

3

između 25. u tom mjesecu i 5. u sljedećem. Račun će stizati svaki mjesec na e-mail. Aplikaciju još proširuju pa će se za neko vrijeme račun moći platiti i direkto, elektronič­ki. Njihovim potrošačim­a iz Bjelovara i okolice Gradska plinara Bjelovar potrošnju očitava svakog mjeseca.

Na aplikaciji se može pratiti potrošnja plina po obračunski­m razdobljim­a, provjeriti uplate i ima li duga. Oni koji imaju kvartalni obračun, na e-mail mogu dobiti obavijest o datumu sljedećeg očitanja.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia