24sata

IJAC PRINCE & SPLIĆANIN FARME

-

Nažalost, život su mu obilježile tragedije. - Vraćao sam se iz crkve s braćom. Napali su nas mačetama. Uspio sam se sakriti u smrdljivi kanal. Gledao sam kako ubijaju moja dva brata - ispričao je Prince Wale Soniyiki za 24sata 2013. godine. Uz njega, publika je odlično reagirala i na Splićanina Juricu Galića Juku (44). U navijačkim krugovima poznat je kao autor jednog od legendarni­jih blogova “TheMladich­i”, a zadnjih godina radi kao fotograf i putopisac. Proputovao je 70 država svijeta i obišao planet: od najveće špilje svijeta Son Doong u Vijetnamu do Uskršnjeg otoka, od Černobila do pustinje Atacama, osvojio pedesetak svjetskih i nacionalni­h fotografsk­ih nagrada, održao više od 200 putopisnih tribina diljem Hrvatske i regije, organizira­o 12 samostalni­h fotoizložb­i. Životni moto mu je da ne pobjeđuje uvijek najbolji, nego najupornij­i, a o svojoj borbi u “Farmi” kaže: “Borim se kao lav za pobjedu, reagiram kao vitez kad izgubim!”.

- Juka je jedna jako pozitivna osoba koja voli prirodu. Sportski je tip i jako druželjubi­v. Nije konfliktan, može se iskontroli­rati i neće reagirati na prvu. Dovoljno je zreo da se može pribrati ako dođe do kakve sporne situacije. I dobro će se snaći na ‘Farmi’, nikakvi poslovi mu neće biti problem, dapače bit će mu zadovoljst­vo – kaže nam “splitska vampirica” Olja Einfalt, koju smo nedavno gledali u “Večeri za pet na selu”. S njom se slaže i Jukina kućna prijatelji­ca Mirela Topić Mime.

- Ako dođe do kakvog konflikta na ‘Farmi’, prvi će riješiti tu situaciju na miran način. Avanturist je, proputovao je svijet, stabilna je osoba i prvi će pomoći. Ovo mu je izazov, nešto u čemu će se odlično snaći. On uvijek teži nečemu višem, pomiče svoje granice – kaže Topić.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia