24sata

BRADARI Ć JE NOVI JARNI

Da ga ja nisam stavio u momčad Hajduka ispred tri stranca, još bi bio u Hajduku B, kaže Vulić za Bradarića

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

Zadovoljan sam time kako sam odigrao na lijevom krilu, koje nije moja prirodna pozicija. Trebalo mi je 10-15 minuta de se snađem, dugo to nisam igrao, a imali smo samo dva momčadska treninga.

Rekao je to dan nakon pobjede u Švicarskoj 2-1 i debija uz asistencij­u Domagoj Bradarić (20). Igrao je na lijevom krilu. - Primarno sam bek, to igram cijeli život - ističe Domagoj i dodaje kako su mu najveća podrška obitelj i djevojka, a kao ključne trenere za razvoj izdvojio je Vika Lalića i Sinišu Oreščanina. No među zaslužne će svakako uvrstiti i Zorana Vulića, koji ga je u jesen 2018. gurnuo “u vatru”.

I FOMITSCHOW ISPRED!?

- Dok su neki tvrdili da Domagoj nije dovoljno dobar ni za drugu momčad Hajduka, da nije sazrio, ja sam ga stavio u postavu ispred tri stranca: Fomitschow­a, Memolle i Filipa. Bio je dijete od 18 godina, ali u njemu sam vidio ‘ono nešto’ što razlikuje pravog od običnog igrača. A da je bilo po ‘znalcima’, Domagoj bi još odrastao u B momčadi Hajduka, a oni bi i dalje dovodili ispodprosj­ečne strance. Vjerujte mi, da sam ostao koji mjesec dulje, još bih četiri-pet igrača ubacio u momčad - kaže Vulić, ponosan na ono što je Domagoj pokazao u St. Gallenu.

- Domagoj je oduvijek imao fantastičn­u igru prema naprijed, defenzivno je bio malo oskudniji, što je i razumljivo, kako zbog njegovih godina tako i zbog toga što Hajduk uglavnom igra napadački. Kod mene je igrao i otraga i naprijed, i lijevo i desno. Napravio je fantastiča­n potez izborom francuske lige jer se ondje igra nogomet, svatko svakoga može pobijediti, a mladi igrači se fantastičn­o razvijaju. Da je izabrao Italiju ili Njemačku, pogriješio bi, ovako mu se za godinu-dvije otvaraju vrata najvećih europskih klubova, za takve igrače će se mnogi treneri ‘potući’ da ih dovedu.

A kad su u pitanju hrvatski lijevi bekovi, onda se mišljenje najboljeg u povijesti, a to je Robert Jarni, itekako uvažava: - Bradarić nije igrao beka nego krilo, ali to je samo veliki plus za njega, da može jednako dobro odigrati obje pozicije. Kako je samo asistirao za gol, to je bilo fantastičn­o. Ako bolje pogledate, on je dva puta u trku dizao glavu, gledao je kome će i gdje dodati, čekao je i u pravom trenutku pronašao Brekala... Jarni ga je gledao u dresu Hajduka, a vodio u mladoj reprezenta­ciji.

- U ono vrijeme još nije bio do kraja sazrio, bio je mladenački zaigran, nedostajal­o mu je sigurnosti i samopouzda­nja. Ali vidjelo se već tada da ima fantastičn­u brzinu, okretnost, tehniku... i uopće me ne čudi da je izrastao u tako dobrog igrača, koji može biti i puno bolji. I na krilu, i na beku, što igra u klubu. Mislim da mu ofenzivnij­a uloga puno više odgovara, kao što je odgovarala i meni – kaže Jarni i dodaje:

LIGUE 1 SJAJAN IZBOR

- Domagoj voli slušati i raditi, a to je vrlo važno, željan je učiti iako je već sada došao na vrlo visoku razinu. Mnogi podcjenjuj­u francusku ligu, ali to je strašno jaka liga, u kojoj igraju fantastičn­o pripremlje­ni i tehnički dotjerani igrači, i ona je vrlo zahtjevna za mladoga igrača. Vjerujem da će Domagoj uskoro biti spreman i za razinu više, pogotovo ako bude imao sreće da ode kod trenera koji će mu pronaći pravo mjesto i priliku.

Za kraj je Jarni poželio sreću Bradariću.

- Volio bih da Bradarić uspije i poželio bih mu svu sreću na tom putu. Ne samo zbog njega i zbog reprezenta­cije nego i zbog sebe. Da me više prestanete zvati i postavljat­i pitanja o lijevim bekovima, ha, ha, ha... - zaključio je uvijek za šalu raspoložen­i Jarni.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia