24sata

Ante Budimir: Dres s debija ide majci

PONOSAN Ante Budimir debitirao je za Hrvatsku s 29 godina, Dado Pršo imao je 28 kad je prvi put igrao za ‘vatrene’

- Piše: ANTONIO BEVANDA

- Nije bilo treme prije ulaska u igru. Znao sam da ću debitirati, zbog toga sam bio smiren. Eto, na kraju je sve ispalo odlično. Mogu biti ponosan zbog debija - rekao nam je Budimir i dodao:

- Poseban je osjećaj igrati s veličinama poput Luke Modrića. Dosad sam ga gledao u Maksimiru i trčao za njim kad bih u Španjolsko­j igrao utakmice protiv Real Madrida, a sad je on moj suigrač, traži me loptama. Bio je to Antin debi za pamćenje, zaigrao je s brojem 14 na leđima.

GORAN JURIĆ (34) Bivši je igrač Dinama za Hrvatsku debitirao protiv Ukrajine 1997. godine u kvalifikac­ijama za SP s 34 godine. Imao je 16 nastupa.

SREĆKO BOGDAN (33) Za Hrvatsku je debitirao u prosincu 1990. godine protiv Rumunjske. Ukupno je dva puta nosio dres reprezenta­cije. - Naravno da će taj dres dobiti posebno mjesto. Dres s debija za Hrvatsku ide mami - ponosno kaže Ante, koji je pri kraju prijelazno­g roka otišao na posudbu u Osasunu. Prošle je sezone bio odličan, zabio je 13 golova za Mallorcu.

Dok je bio mlađi, Ante je uživao u partijama četvorice velikih napadača.

- Najdraži igrač mi je Mario Mandžukić, zatim Edin Džeko, Didier Drogba i Zlatan Ibrahimovi­ć - otkriva Budimir, koji je svojim zalaganjem i borbenošću u debiju baš podsjetio na Mandžu. Inter Zaprešić, Lokomotiva, St. Pauli, Crotone, Sampdoria, Mallorca i sad Osasuna. Sve su to klubovi čiji je dres nosio u posljednji­h deset godina. Svojom je upornošću dogurao do “vatrenih”.

ZLATKO KRANJČAR (33) Cico je treći najstariji debitant, bio je 15 dana mlađi od Bogdana. Debitirao je protiv SAD-a 1990. Ima dva nastupa.

IVAN JURIĆ (33) Za Hrvatsku je trener Verone debitirao protiv Rumunjske 2009. godine. Ukupno je odigrao pet utakmica za Hrvatsku.

 ??  ?? Ante je za Mallorcu prošle sezone zabio čak 13 golova
Ante je za Mallorcu prošle sezone zabio čak 13 golova
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia