24sata

BRATA UBIO MACETOM

SMRT NAKON SVAĐE Hrvata (30) uhitila je policija i osumnjčila da je ubio brata (33) mačetom u njemačkom Emmeringu nedaleko od Muenchena

- Piše: DENIS MAHMUTOVIĆ

U četvrtak navečer, u njemačkom Emmeringu, došlo je do fatalne svađe između dva brata. Sukob je završio smrću. Mlađi brat, sumnja se, mačetom je ubio starijeg. Bavarska policija izvijestil­a je kako je hrvatski državljani­n u dobi od 30 godina uhićen u četvrtak ujutro zbog sumnje na ubojstvo tri godine starijeg brata. Njemački mediji pokušali su rekonstrui­rati strašan čin u naselju nedaleko od Muenchena.

Hitni poziv stigao je u četiri ujutro. S druge strane linije bio je stanovnik zgrade koji je prijavio ubojstvo. Nekoliko minuta kasnije, pišu mediji, mlađi brat je, odjeće natopljene krvlju, pozvonio na vrata žene koja živi ispod njega i povjerio joj se. Policija je ubrzo došla na adresu, a tamo ih je dočekao krvavi prizor. 33-godišnjak u kupaonici, sa smrtonosni­m ozljedama. Nije mu bilo pomoći. Policija je opravdano posumnjala da je čovjek ubijen mačetom i priveli su njegova mlađeg brata. Ali što je moglo dovesti do ovakve brutalne eskalacije?

Mediji pretpostav­ljaju da su se braća posvađala i to im, kako pišu, nije bio prvi put. Uplakani susjedi ispričali su reporteru Suddeutsch­e Zeitunga pozadinu sukoba. - Teško nam je, mladići su uvijek bili dragi i pristojni - rekla je jedna žena u suzama.

Susjed, koji je začuo buku u sitnim satima, kaže da je braći otac umro u rujnu. Obojica su radila u lokalnom supermarke­tu, a mlađi brat je slavio rođendan u srijedu. Jedan mladić, koji braću poznaje od djetinjstv­a, ispričao je kako se slavilo uz žestoka pića.

- Znamo se dobrih 20 godina i svako malo bi se pojavio jedan brat s crnim okom ili drugi sa zavijenom rukom. Njih dvojica su se ponekad znali nokautirat­i rekao je mladić. Dodao je i kako je, kad je bio u njihovu stanu, u kutiji vidio arsenal oružja, od sablji do starih sačmarica. Otac im se, piše Suddeutsch­e Zeitung, volio kretati po buvljacima i gomilati staro oružje.

- Zapravo je mlađi brat uvijek bio razumniji - kaže susjed i dodaje da je pazio na oca kad ovaj više nije mogao raditi kao vozač autobusa. Navodno je nekoliko puta pokušavao izvući starijeg brata iz pakla droge. - Obojicu sam vidio jučer, pozdravili smo se na ulici i sve se činilo normalnim rekao je susjed. - Osumnjičen­i 30-godišnji državljani­n uhićen je na mjestu događaja te je na prijedlog Državnog odvjetništ­va Muenchen II izveden pred nadležnog suca istrage koji mu je odredio istražni zatvor - priopćeno je. Očekuju se nalazi obdukcije.

 ??  ??
 ??  ?? Policija je na adresi zatekla zastrašuju­ći prizor
Policija je na adresi zatekla zastrašuju­ći prizor

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia