24sata

VI ROĐENDAN

-

prevrtanju nekako je završio na stražnjem sjedalu i nije mogao sam izaći. Da je auto potonuo metar dublje u jezero, nisam siguran da bi preživio. Rekao sam mu odmah: ‘Kad se oporavite, možete odmah ići uplatiti sto misa Gospi Sinjskoj’. Automobil je bio neprepozna­tljiv, nisam ni obratio pažnju koje je vozilo u pitanju, ali vidio sam da ga pola fali - rekao je Dalibor Cvitković iz HGSS-a koji je sudjelovao u spašavanju.

SMRSKAN AUTOMOBIL

Koliko je prometna nesreća bila stravična svjedoče i fotografij­e s Peruče. Na njima se vidi mjesto odakle je auto sletio s ceste te gdje je na kraju i završio. Automobil je u potpunosti uništen. Prednji kraj je razbijen, a krov je doslovno u nesreći zgužvan od siline udarca. Auto se na kraju zaustavio nekoliko metara od obale, ali je velikim dijelom potonuo.

- Vatrogasci su već obavili dobar dio posla kad smo mi stigli. Stavili smo muškarca u nosila, takozvanu kadu, medicinski djelatnici su ga imobilizir­ali i iznijeli na cestu. Riječ je o muškarcu srednjih godina, bio je pri svijesti, ali pun ozljeda i porezotina po cijelom tijelu - rekao je tad Cvitković za 24sata.

Nakon operacije u splitskoj bolnici Vulić je otpušten na kućnu njegu, a u njezi su mu pomogli njegovi vlastiti proizvodi, balzami i kreme od ljekovitog bilja.

- Bavim se time već nekoliko godina, imam polje smilja u Drnišu, a za proizvode koristim i drugo ljekovito bilje. Upravo mi je balzam od smilja pomogao da rane brzo zacijele, a iako mi je cijelo tijelo bilo u ožiljcima, nisam imao ni jednu infekciju - rekao nam je Vulić.

Inače, osim s prijelomim­a, Vulića su našli pothlađeno­g zbog niske temperatur­e vode. U svom tom kotrljanju imao je i puno sreće što je upao u plići dio jezera. Dubina na nekim dijelovima doseže i do 60 metara, a i to varira s obzirom na godišnje doba.

 ??  ?? Vatrogasci i HGSS izvukli su Vulića iz potpuno smrskanog auta
Vatrogasci i HGSS izvukli su Vulića iz potpuno smrskanog auta
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia