24sata

Srbi su bili dobri, Škoti su bolji izbor

- Piše: ANTONIO BEVANDA

Odmah u startu, da bude jasno. Hrvatska je viceprvak svijeta i apsolutno nema razloga strahovati bilo od Srba bilo od Škota. Mi ćemo biti favoriti s kim god budemo igrali 22. lipnja 2021.

Gledali smo pozorno utakmice Škotska - Izrael i Norveška - Srbija. Zaključak je jasan, Škoti su nam dragi, simpatični, ali vrlo, baš vrlo limitirani. Realno, Izrael je u igri bio bolji, Škoti u 120 minuta nisu imali udarac u okvir gola. Na kraju su imali više sreće. Srbija je kao gost protiv Norveške bila dobra, vrlo dobra, na trenutke i odlična. U produžecim­a je pobijedila 2-1. Oba je gola zabio Sergej Milinković Savić, a realno Srbi su već u 90 minuta trebali sve riješiti. Trebali su voditi dva-tri razlike. Dakle, nogometno gledano, Srbija bi nam sigurno bila teži protivnik od Škota. Ta će se utakmica 3. kola na Euru igrati na Hampden Parku u Glasgowu. Kultnom škotskom domu. Tko zna kakva će za osam mjeseci biti situacija s korona virusom i koliko će navijača uopće moći biti na utakmicama Eura. Škoti već mjesecima strahuju od utakmice Hrvata i Srba u Glasgowu, a sad se moraju potruditi, pobijediti Srbiju i pobrinuti se da do te utakmice ne dođe. Srbija i Škotska igraju 12. studenog u Beogradu. Škota na Euru nije bilo od 1996. godine, Srba od 2000. Baš kad su izbacili nas.

- U svakom segmentu Škoti bi nam više odgovarali - rekao je Samir Toplak, trener Varaždina. Podsjetimo, u skupini s nama još će biti Engleska i Češka.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia