24sata

KAZALIŠTE SE RAZMONTIRA U POLA SATA I PRETVORI U KLUB

NOVO U SPLITU U sklopu poznatog kluba Judino drvo djelovat će i Teatar na kraju grada. Zamišljeno je da se nakon predstave sve pretvori u klub u kojem će se onda publika i kazalištar­ci podružiti. Planiraju i razne radionice

- Piše: TINA JOKIĆ

Naravno, opet Split!, prva je reakcija na neku priču iz grada pod Marjanom. Jer pod Marjanom uvijek neki prvorazred­ni skandal, bilo da je riječ o crnoj kronici ili političkim sagama. Sad ćemo vas demantirat­i, jer ova priča nije ni crna ni politička.

Dapače, ova priča iz Splita je čista pozitiva. Grad, naime, dobiva novo mjesto za one žedne kulture. I nije to neko obično mjesto, to je mali, smišni, intimni Teatar na kraju grada. Baš tako se zove prostor novog kazališta u sklopu poznatog kluba Judino drvo u Kopilici, u kojem se kotrlja cijeli dijapazon ideja. No krenimo redom. Prvo kazalište.

- Ideja se počela rađati prije tri godine jer želimo publici ponuditi što više različitog kulturnog sadržaja. Povezali smo se s tvrtkom Amadeus Event jer imaju kvalitetu koja je nama potrebna. Tako nam ovaj vikend dolazi Ecija Ojdanić i njezina predstava ‘Vla-Vla-Vlajland Cabaret’, potom odmah premijera predstave Arijane Čuline ‘Disco baba’, zatim predstava koju je ona napisala kao remake predstave ‘Bolje se rodit’ bez one stvari nego bez sriće’, koja je sad prilagođen­a novom vremenu. Sad se zove ‘Men’ se čini da je meni najgore’, a Renči i Lile bit će Ana Gruica i Nada Kovačević - kaže nam Miro Burić, vlasnik kluba Judino drvo i začetnik ideje o teatru u istom prostoru. No teatar u ovom slučaju ne isključuje klub, upravo suprotno, nakon predstave kazalište se u pola sata “razmontira”, a druženje se nastavlja u istom prostoru, samo što više nije teatar nego - klub. Ovaj tetatar nije samo poseban po tome. U normalnim vremenima moći će primiti tek oko 200 gledatelja, a u ovim novim normalnim vremenima ima samo 80 sjedećih mjesta. - Ovo kazalište je na neki način ogoljeno, publika je jako blizu, moći će vidjeti kap znoja na glumcu. Arijana Čulina je dio ove ekipe, a ona je kao Mišo Kovač, dovoljno je reći njezino ime. Predstave ovoga tjedna su već rasprodane, interes je veći od očekivanog, a nismo se pošteno ni zagrijali - kažu nam iz tvrtke Amadeus Event. Nakon što priča oko kazališta u klubu zaživi, kreativna ekipa iz Judina drva planira cijeli spektar kulturnih aktivnosti, poput tečajeva gitare, glume, raznih radionica, ali i dječjih predstava koje bi se trebale održavati u jutarnjim terminima.

 ??  ??
 ??  ?? Miro Burić došao je na sjajnu ideju i Splitu ponudio kulturne sadržaje
Miro Burić došao je na sjajnu ideju i Splitu ponudio kulturne sadržaje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia