24sata

MALI ŠMINKER NA STRUJU

TEST S električni­m motorom 208 je zabavan i brz. Realan doseg mu je veći od 300 kilometara

-

Za razliku od većine konkurenat­a koji rade posebne “svemirski” dizajniran­e električne aute Peugeot je uzeo obični 208 i u njega ugradio električni pogon.

Rezultat je vrlo atraktivan auto koji svojim izgledom ne otkriva da je drugačiji, no svejedno ima sve prednosti električno­g pogona.

Novi e-208 ubrzava mnogo brže nego što biste očekivali od 136 KS. Klasični benzinci i dizelaši slabiji od 200 KS na semaforu do 50, 60 km/h nemaju šanse. No i na višim brzinama ubrzanja i međuubrzan­ja su vrhunska, a vrlo dobar je i doseg. Maksimalna brzina ograničena je na 150 km/h, također je među boljima u svijetu gradskih električni­h automobila. U kombiniran­oj vožnji u gradu i izvan njega doseg je na našem testu uz živahniju vožnju iznosio oko 310 km, a kad smo štedjeli postigli smo potrošnju uz koju bismo prevalili i 380 kilometara. Dakle, vrlo iskoristiv auto u gradu pogodan i za neka dulja putovanja. Snaga punjenja je manje-više standardni­h 50 kWh, a to znači da se baterija napuni do 80 posto kapaciteta za manje od 40 minuta. Na brzom AC punjaču baterija će biti puna za oko pet sati. Velike pohvale auto zaslužuje za udobnost u vožnji u svakom pogledu, od ovjesa do tihog rada. Testirana verzija Allure prilično je bogato opremljena, a posebno impresivno izgleda 3D ploča s instrument­ima. Cijena je na razini usporedive električne konkurenci­je.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Crossland ima prednju masku Opel Vizor, kao i nova Mokka
Crossland ima prednju masku Opel Vizor, kao i nova Mokka
 ??  ?? Straga je dodan element prednje maske, no sve ostalo je isto, kao i u unutrašnjo­sti koja donosi samo novi infotainme­nt
Straga je dodan element prednje maske, no sve ostalo je isto, kao i u unutrašnjo­sti koja donosi samo novi infotainme­nt
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia