24sata

Makljaža u bazenu: Golmana su izudarali šakama, ima kvrgu...

PUKNULA MU USNICA Vaterpolis­ti Mornara izudarali su Šparadu po glavi, kaže Štrkalj

- Pišu: D. KOVAČEVIĆ,

ČEKAJU SE KAZNE

T. GABELIĆ

Naš je golman Marin Šparada krenuo potopiti loptu jer je još trajala utakmica ili je on mislio da još nije gotovo. To je izgledalo dosta agresivno, pa su odmah igrači Mornara počeli skakati po njemu i tući ga.

Sumirao je tako Solarisov branič Nikola Štrkalj uzroke i posljedice opće tučnjave na utakmici hrvatskog vaterpolsk­og prvenstva između Mornara i Solarisa (12-11).

- Dobio je nekoliko dobrih udaraca u glavu, pukla mu je usnica na dva mjesta i ima veliku kvrgu iznad lijevog uha dodao je Štrkalj.

Solaris je imao zadnji napad za izjednačen­je, krenuo je naprijed i njihov golman Šparada, a udarac Roka Pelicarića obranio je Mornarov golman Kordić. Kraj? Šparada je mislio da još ima vremena i tad je sve izmaknulo kontroli. Letjele su šake na sve strane, čak i lopte u glavu... - Odvukao sam Šparadu pa maknuo i jednog domaćeg igrača koji je udarao. Ne znam tko je još sve smirivao, ali ja sam smirio ovaj najžešći dio - govori nam Štrkalj, koji je nedavno dobio i prvi poziv hrvatskog izbornika Ivice Tucka. Osjetio je i tijekom utakmice žestinu mornarovac­a.

- U trećoj četvrtini Dužević me udario laktom u glavu preko vode, razvalio me, a sudac svirao prekršaj za njih. Nekoliko sam sekundi dolazio k sebi pa sam zaplivao s glavom izvan vode, kad me on opet nogom udario u glavu. Naša je cijela klupa skočila, a sudac tek nakon pet-šest sekundi dao Duževiću obično isključenj­e. Nakon utakmice - kao da se ništa nije dogodilo.

- Bilo je sve OK. Mornarovci su malo jače vikali po svlačionic­i, malo su glasnije slavili pobjedu, ali dobro.

Tako je to izgledalo iz prvog lica u bazenu, a s klupe? - Utakmica je bila povišenih emocija i na kraju je jedna iskra sve pokvarila. Njihov je golman iz ne znam kojeg razloga krenuo potapati našeg igrača, njegovi su mu suigrači krenuli pomoći i onda više ne znam tko je što radio. Trener Solarisa Jure Marelja i ja skočili smo prema mjestu tučnjave, ja sam čak pokušao i podići gol kako bih im odvratio pozornost. Sad čekamo hoće li biti kazni - kazao je trener Mornara Danijel Burić.

 ??  ?? Incident je izbio u zadnjem napadu na utakmici
Incident je izbio u zadnjem napadu na utakmici

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia