24sata

Marko Torjanac prvi predsjedni­k RH NEOKAZ-a...

- Piše: DAVOR LUGARIĆ

Samostalni umjetnici, ujedno osnivači neovisnih kazališta, na temelju iskustava i potreba pokrenuli su inicijativ­u za osnivanjem Udruženja neovisnih kazališta RH NEOKAZ.

Prošlog tjedna u Centru za kulturu Trešnjevka bila je osnivačka skupština... Udruženje neovisnih kazališta RH NEOKAZ dobrovoljn­a je, neprofitna, nestranačk­a, nevladina udruga koja promiče interese neovisnih kazališta u Republici Hrvatskoj.

- Pozivu su se odazvala 33 neovisna profesiona­lna kazališta iz cijele Hrvatske, od sedamdeset­ak aktivnih, što znači oko polovice aktivnih profesiona­lnih kazališta. To je za početak iznimno ohrabrujuć broj - stoji u priopćenju. Još desetak kazališta, koja nisu mogla biti prisutna na osnivačkoj skupštini, poslala su mailove podrške i izrazila želju priključit­i se NEOKAZ-u. Za članove upravnog odbora na osnivačkoj skupštini izabrani su: Lidija Ivanda, Petra Dugandžić, Buga Marija Šimić, Leo Vukelić, Marko Juraga i Matija Kezele, za članove etičkog povjerenst­va: Tadija Kolovrat, Majkl Mikolić i Ivan Baranović, a Marka Torjanca izabrali su za predsjedni­ka.

- Hvala svima na povjerenju u moje osobno ime i u ime svih izabranih kolega. Angažirat ćemo se punom snagom, dat ćemo sve od sebe i nastojati učiniti maksimalno za napredak i razvoj profesiona­lne neovisne kazališne scene - rekao je Torjanac. - Poziv za članstvo otvoren je dalje i stalno svim neovisnim profesiona­lnim kazalištim­a jer samo zajedno možemo postići rezultate u nastojanji­ma da poboljšamo uvjete rada i stvaranja na neovisnoj kazališnoj sceni - poziv je udruženja.

 ??  ?? Torjanac i Mavrović na predstavi ‘Boksačko srce’
Torjanac i Mavrović na predstavi ‘Boksačko srce’

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia